Apua, ensimmäistä kertaa yt-tilanteessa

Henkilöstön vähentämiseen tähtäävät yt-neuvottelut ovat työntekijöille kova paikka. Tiedontarve on suurta ja liikkeellä voi olla monenlaista tietoa. Huhupuheisiin ei kannata luottaa vaan seurata oman yhdistyksen tiedotusta. Lisätietoja voi kysyä luottamusmiehiltä. Tosin, hekään eivät voi kertoa kaikkea, koska osa tiedoista on salassa pidettävää.

Oman ammattiliiton asiantuntijoilta ja liiton kotisivuilta saa arvokasta apua yleisesti yt-neuvotteluihin liittyen.

Kuka joutuu lähtemään?

Yt-neuvotteluissa periaatteessa lähes kenen tahansa työpaikka voi joutua liipasimelle. Suomessa ei ole irtisanomisjärjestystä vaan työnantaja valitsee irtisanottavat neuvottelujen päätteeksi.  

Perhevapaalla olevalle ei voi antaa potkuja normaaleissa tuotannollis-taloudellisissa irtisanomissa. Perhevapaalla olevan saa irtisanoa vain, jos työnantajan toiminta päättyy kokonaan. Suoja päättyy perhevapaan päättymiseen eli sen jälkeen palaava työntekijä voidaan vähentää. 

Opintovapaalla ja vuorotteluvapaalla olevat ovat samassa asemassa muiden työntekijöiden kanssa eli he voivat joutua irtisanotuiksi. Potkujen syy ei kuitenkaan voi olla opinto- tai vuorotteluvapaa. 

Miten käy määräaikaisen?

Määräaikaiset työsopimukset ovat voimassa sopimuksessa olevan ajan. Niitä ei voi irtisanoa yksilöperusteella eikä tuotannollis-taloudellisella perusteella, ellei niissä ole irtisanomisehtoa. Jos irtisanomisehto löytyy, potkut voidaan antaa kesken määräaikaisen työsuhteen.

Eikö neuvotteluja voisi nopeuttaa?

Yt-neuvottelut voivat tuntua tuskastuttavan pitkältä. Enintään 9 henkilön vähentämistä koskevassa yt:ssä neuvotteluaika on kaksi viikkoa, sitä isommalla joukolla aika on kuusi viikkoa.  Neuvotteluihin voi kulua vieläkin pidempi aika, jos asioiden selvittäminen ja vaihtoehtojen etsiminen sitä vaatii.

Neuvottelut voidaan käydä määräaikoja nopeammin, jos molemmat osapuolet niin sopivat.

Älä jää yksin

Tärkeintä on yrittää jatkaa mahdollisimman normaalia arkea. Jos se tuntuu liian raskaalta, kannattaa hakea apua. Asiasta voi jutella työsuojeluvaltuutetun tai työterveyshuollon kanssa. 

Neuvoja kannattaa kysyä työkavereilta, joka ovat käyneet läpi yt-neuvottelut. Huumorikin saattaa helpottaa.

Tärkeää on, että et jää yksin huoliesi ja kysymystesi kanssa. 

Lue lisää yt-neuvotteluista

Yt-neuvottelut vakuutusalalla
Mitä pitää tietää yt-neuvotteluista?
Tukipaketit vakuutusalalla