Apua tökkivään työhön

Tökkiikö työsi? Tuntuuko siltä, ettet saa parasta itsestäsi irti tai että olet jatkuvasti pari askelta töiden perässä? Suuntaa katseesi työnkuvaasi ja -yhteisöösi sekä itsesi johtamiseen.

Työnkuva

Onko sinulla tarpeeksi haastavaa tekemistä vai onko työtä liikaa? Onko työnkuvasi epäselvä? Pääsetkö käyttämään omia vahvuuksiasi? Voisiko työnkuvalle tehdä jotakin, jos siinä on puutteita?
Asiat ovat hyvin, jos tiedät, mitä sinulta odotetaan ja teet töitäsi innostuneesti.

Työyhteisö

Millainen vuorovaikutustyyli on porukassa, jonka kanssa työskentelet? Ehkä kaipaat erilaista johtamista? Johtaminen on usein asiakeskeistä kun sen pitäisi olla ihmiskeskeistä. Kerro rohkeasti tiiminvetäjälle omat toiveesi:”Tätä minä tarvitsisin.”

Puitteet

Mieti, milloin olet parhaimmillasi. Saatko tehdä töitä omalla tavallasi? Oletko tehokas aamuisin vai iltapäivisin? Pystytkö pitämään riittävästi taukoja? Miten asiakaspalvelun vuoroja suunnitellaan? Onnistuuko etätyö?

Miten johdat itseäsi?

Ihmisillä on usein joko kasvun tai pysyvyyden mielentila. Jos olet omaksunut kasvun tilan, mietit, miten voisit viedä jotakin asiaa eteenpäin ja kehittää itseäsi. Et lannistu pienistä.
Pysyvyyden mielentilassa lukkiudut herkästi tiettyyn toimintatyyliin, syytät muita epäonnistumisista ja näet vikoja ympärilläsi.

Lue lisää
Nautittavampaa työtä