Blogi: Minusta tulee diplomi-insinööri

– Minusta tulee diplomi-insinööri ja menen isin työpaikkaan töihin, kuopus julisti silmät onnesta loistaen. 

Ihmettelin 6-vuotiaani yllättävää uravalintaa, siellä aiemmin tytön monivuotisena haaveena oli ollut “radiopölöttäjän” työ.  Tytöstä uusi uravalinta oli kuitenkin päivänselvä. 

– Isillä on töissä hieno pyörivä tuoli. Ja sen työpaikalla on kone, josta saa hyvää kaakaota, tyttö perusteli ammatinvalintaansa. 

Vaikka tuo pikavisiitti isän työpaikalle ei ihan todellista kuvaa työsta antanutkaan, loi se kuitenkin myönteisen vaikutelman alasta.

Myönteisiä mielikuvia vakuutusalasta on mahdollisuus luoda perjantaina 22.11., jolloin vietetään valtakunnallista Lapsi mukaan töihin -päivää. Päivän tarkoituksena on  tutustuttaa lapsi vanhempansa tai läheisensä työarkeen.

Mitä kaikkea mielenkiintoista lapsen silmin vakuutusyhtiöstä ja sen töistä löytyykään. Miten jännää voisi olla kuulla esimerkiksi vakuutusetsivän, siis ihan ilmielävän salapoliisin työstä. Tai tavata äidin tai isin työkaveri tai pomo ja kysyä vaikkapa, mikä on hänen lempiruokansa. 

Eräässä eläkeyhtiössä työntekijät ovat luvan kanssa leikkineet legoilla työaikana. Tuo, jos mikä, tekisi varmasti vaikutuksen perheen pienimpiin. Ehkä taukojumppakin voisi saada aivan uudenlaisen twistin, kun mukana olisi nuoria notkeita liikkujia. 

Jos oma työnantajasi ei ole vielä ilmoittautunut mukaan, ota asia puheeksi tai haasta työnantajasi mukaan. Osallistujaluettelon ja lisätietoa kampanjasta löydät täältä

Raikkaita ideoita ja näppäriä näkökulmia

Vakuutusväen Liitto osallistuu myös kampanjaan. Seuraa silloin somessa, mitä lapset ajattelevat ammattiliitosta ja sen työstä. Luvassa on takuulla uusia raikkaita ajatuksia ja tavallisuudesta poikkeavia näkökulmia edunvalvonta-asioihin. 

Saapa nähdä, tekeekö työ ammattiliitossa yhtä suuren vaikutuksen nyt 11-vuotiaaseen kuopukseen kuin kaakaokone taannoin 6-vuotiaaseen. Toistaiseksi ensimmäisellä kosketuksella työelämään on ollut kauaskantoisia seurauksia, sillä tyttö pakertaa intopinkeänä syventävää matematiikkaa ja haaveilee edelleen diplomi-insinöörin urasta. 

Ehkäpä visiitti edunvalvonnan pariin sytyttää palavan innon yhteisten asioiden hoitoon ja työolojen parantamiseen. Puuttuuhan tyttö hanakasti koulussa erilaisiin epäkohtiin, opettajan mukaan myös niihin, jotka eivät varsinaisesti neidille kuulu.

Satu
Kirjoittaja on Vakuutusväen Liiton viestintäpäällikkö