Blogi: Syksyn värit muuttuivat mustaksi

Syksyn lapsena pidän vuodenajoista parhaimpana juuri kauniiden ruskavärien sävyttämää kesän ja talven väliin osuvaa syksyä. Syyskuu johdattaa meidät joka vuosi lempeästi pimeimpään vuodenaikaan, valmistaa meitä vuoden loppuun saattamiseen.

Vakuutusalan henkilöstö osaa olla varpaillaan syksyn alkaessa. Pidempään alalla olleet tietävät, että syksy on yhtiöiden yhteistoimintaneuvottelujen synkkää aikaa.

Vuoden lopuksi voi laittaa luvut kuntoon ja henkilöstöä vähentämällä se käy Suomessa liiankin helposti ja suhteellisen nopeasti. Joissakin yhtiöissä henkilöstö on enemmän varpaillaan kuin toisissa jännittäessään, tuoko syksy muutakin kuin jouluun valmistautumista.

Kauniita korulauseita

Kun korona iski Suomeen, moni vakuutusalan yhtiö puhui henkilöstön terveyden, jaksamisen ja etätyön puolesta.  Joistakin yhtiöistä annettiin jopa yhtiön pääjohtajan toimesta lausuntoja, joissa luvattiin lomautusten välttämisestä vuonna 2020. Monessa yhtiössä kerrottiin henkilöstölle, että kaikki muut toimenpiteet otetaan huomioon ennen vähennyksiin ryhtymistä.

Siksi onkin raukkamaista aloittaa hyvää tulosta tekevissä yhtiöissä yhteistoimintaneuvottelut juuri nyt. Tarkoituksena on selvästi vähentää nykyistä henkilökuntaa.

Kaikki työpaikat ovat tarpeen

Kaikki työpaikat olisivat vakuutusalalla tarpeen. Perustelut lienevät myös seuraavia: kestoperustelu digitalisaatio, strategian muutos, asiakaskäyttäytymisen muutos, uusi Agile-tapa tehdä töitä, digitaalinen myynti.

Yhdistetyistä kulusuhteista prosentit tippuvat ja työntekijöitä häviää mustaan aukkoon, työttömiksi. Tälle tielle ovat syksyllä lähteneet LähiTapiola ja If. Millä arvopohjalla henkilöstöstä pidetään huolta?

Fuusio etenee

Vakuutusväen Liiton ja Ammattiliitto Pron fuusiohanke etenee aikataulussa. Vuoden loppuun mennessä neuvottelujen ja päätösten pitäisi olla valmiita.  Meidän edustajistomme tekee ensimmäisiä päätöksiä 9. lokakuuta ja joulukuussa 10 . – 11. päivä tarkoitus on tehdä lopulliset päätökset yhdistymisestä.

Jäsenen näkökulmasta paikallinen toiminta yhtiössä jatkuu tismalleen samanlaisena kuin aiemminkin. Tutut luottamusmiehet ja yhdistykset jatkavat toimintaansa. Jatkossa jäsenyys vaihtuu Ammattiliitto Pron jäsenyydeksi ja tiedotamme lokakuun aikana keskeisistä asioista jäsentiedotteilla seikkaperäisesti. Tämä kaikki toki edellyttää kaikkien osien paikalleen loksahtamista ja tällä hetkellä neuvottelut etenevät suunnitellusti.

Toivon kauniita syksyn värejä mustista yt-pilvistä huolimatta meille kaikille, jaksamista lähitapiolalaisille ja ifläisille, sekä ennen kaikkea terveyttä!

Lissu
Kirjoittaja on Vakuutusväen Liiton puheenjohtaja