Digitalisering på personalens bekostnad

Pohjantähti i Tavastehus stod för vårens samarbetsförhandlingssmäll. Bolaget meddelade sitt mål att minska personalen med cirka 25 anställda för att förbereda sig på den digitala förändringen. Personalrepresentanterna blev totalt överraskade, personalen likaså.

Man hade precis informerat om ett framgångsrikt resultat för föregående år, vilket man skröt om i officiella meddelanden. Vad hände med dialogen med personalen och dess representanter? Varför görs denna förändring på personalens bekostnad?

Det enda vettiga sättet att informera om bolagets framtidsplaner, förändringsriktning och -takt i dag är öppen diskussion med dem som förändringen berör, dvs. personalen. Att ge anställda en chans att kommentera, utbilda sig för de krav som förändringarna medför, förstå vart bolaget är på väg och vad det kräver av enskilda anställda. Att ta med dem på färden och inte lämna dem i diket längs vägen.

Detta meddelande har Försäkringsmannaförbundet fört ut till bolagen genom sina personalrepresentanter och genom att delta i det kända projektet Hyvinvoiva Finanssiala. Besvikelsen över hur dåligt bolagens ledningsgrupper känner till projektet och hur lite det utnyttjas i förändringsstormen har varit stor. Extremt dåligt.

Om personalen och dess representanter inte deltar i förändringen och inte i god tid får förbereda sig på de kompetensbehov som den kräver, ser framtiden inte så ljus ut.

Välmående personal, motiverande klimat, god arbetsmiljö och tillräcklig ersättning för arbete skapar grunden för en arbetsplats. Senast nu är det dags att vakna upp i bolagen och beakta dessa områden och samarbeta öppet med personalen. Unga anställda byter lätt bransch och arbetsplats om alla bitar inte faller på plats. Konstant rekrytering av ny personal kan också bli dyrt för bolaget.

Hög tid för löneförhöjningar

Fram till hösten vet vi antagligen hurdant det avtalade innehållet i exportbranschernas arbetsmarknadsmodell ser ut. Försäkringsbranschen är bland de första som skrider till förhandlingsbordet om kollektivavtal.

Bolagens resultatprognoser i år och under de senaste åren har i regel varit ett rent segertåg, för såväl bolagen och ägarna som ledningen. Budskapet från arbetsplatserna i olika bolag är klart, nu är det dags för löneförhöjningar.

Lokalt avtalande är en avtalsmodell som understöds på arbetsplatserna i många frågor, men det förutsätter att båda parterna har tillräcklig med kunskap och resurser. Personalrepresentanternas ställning på arbetsplatserna är otillräcklig och den bör tryggas på ett bättre sätt för dessa sakkunniga som sköter en viktig uppgift.

Äntligen sommar

Efter den långa vintern och våren är solen äntligen här och semestrarna är redan påtagligt nära. Det lönar sig inte att samla på sig en massa planer för semester eller någon lista över saker som man åtminstone ska göra. Själv håller jag samma linje som tidigare somrar. Jag gör något, eller låter bli att göra något, men ett är säkert; det att jag försöker njuta av att vara närvarande och beundra naturens enorma skönhet.

Jag önskar dig och dina närmaste en trevlig och njutningsfull sommar!

Liisa Halme
Bild Pixabay

PS. Livet är människans bästa tid, låt oss njuta av sommaren och flugorna och ta hand om varandra!