Edustajisto käsitteli neuvottelutilannetta

Edustajisto keskusteli aktiivisesti.

Edustajisto kävi aktiivista keskustelua kaksipäiväisen kokouksen ajan. Ajankohtainen työehtosopimustilanne puhututti kokousväkeä. 

Vakuutusalan neuvotteluja on käyty elokuusta lähtien. Vakuutusalan neuvottelujen etenemistä on hidastanut se, että työnantajapuoli haluaa sitoa ratkaisun niin sanottuun yleiseen linjaan. Sitä neuvotellaan tällä hetkellä  teknologiateollisuuden neuvottelupöydässä. Ennen kuin yleinen valtakunnallinen linja syntyy, vakuutusalan sopimuksen syntyminen ei liene näköpiirissä. 

Vakuutusalan neuvottelut jatkuvat ensi keskiviikkona.

Selvitystyö jatkuu

Edustajisto päätti jatkaa liittoselvitystyön tekemistä. VvL on selvittänyt yhdistymistä ammattiliitto Pron tai Erton kanssa tämän syksyn ajan. Työ jatkuu ensi vuoden puolella.

Edustajisto päätti jäsenmaksusta. Jäsenmaksu säilyy ennallaan eli se on 1,3 prosenttia ennakonpidätyksen alaisesta tulosta. Summaan sisältyy työttömyyskassan jäsenmaksu. Myös ansiotyöstä poissaolevien maksu säilyy ennallaan. Se on kuusi euroa kuukaudessa. 

Suuri jäsenristeily syyskuussa

Edustajisto päätti myös suuren jäsenristeilyn järjestämisestä. Risteily suuntautuu Tukholmaan 4.-6.9.2020. Laivana on Viking Mariella. Mukaan voivat ilmoittautua työsuhteessa olevat, työttömät ja eläkeläiset. Paikkoja on yhteensä 650 hengelle. Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 4.2.2020 ja se tehdään liiton nettisivuille tulevan linkin kautta.  Matkan hinta on vain 40 euroa.