Eteran ja Ilmarisen yhdistyminen luo toiveita ja pelkoja

Tiina Heinonen, Sanna Hermunen ja Jaana Rask-Alatalo rakentavat yhdessä tulevaa.

Ilmarisen ja Eteran henkilöstön tunnelmat ovat odottavat. Vuoden vaihteessa on syntymässä Suomen suurin työeläkeyhtiö, kun Ilmarinen ja Etera yhdistyvät.

Henkilöstö näkee yhdistymisessä paljon potentiaalia. Toisaalta työntekijöitä huolestuttavat puheet tehostamisesta, päällekkäisyyksien purkamisesta ja kustannussäästöistä.

Yllätys Ilmarisen väelle

Fuusiouutinen tuli keskellä kesää täytenä yllätyksenä Ilmarisen luottamusmiehille.

– Ensimmäinen reaktio oli, että onpa kiva, kun tulee uusia ilmarislaisia taloon. Toki mietitytti myös se, miten yhdistyminen tapahtuu käytännössä ja minkälainen vaikutus tällä on henkilöstöön, pääluottamusmies Tiina Heinonen kertoo.
– Tietenkin nousi huoli henkilöstön työpaikoista ja mielialoista, pääluottamusmies Jaana Rask-Alatalo sanoo.

Osa ounasteli muutosta

Tiukkoja kulukuureja läpikäyneessä Eterassa osa henkilöstöstä otaksui, että muutoksia on tulossa.

Fuusiouutisen jälkeen eteralaisten tunnelmat ovat olleet vaihtelevia, osa odottaa uusia, yhä monipuolisempia uranäkymiä, osa pelkää yt-neuvotteluja.

– Tunnelmia on laidasta laitaan, osa näkee tämän mahdollisuutena, osa taas uhkana, Eteran pääluottamusmies Sanna Hermunen kuvailee.

Ilmarisessa henkilöstön kommentit ovat olleet lähinnä pohdiskelevia, kielteisiä kommentteja ei ole kuulunut.

Käytännön asiat mietityttävät

Molemmissa yhtiöissä asiasta on tiedotettu tehokkaasti ja väki on päässyt kyselemään henkilöstöinfoissa.

– Lisäksi on avattu keskustelukanava ja toimitusjohtajalle voi lähettää suoraan kysymyksiä sähköpostilla, Ilmarisen pääluottamusmiehet kertovat.

Toistaiseksi pääluottamusmiehille on tullut vähän kysymyksiä. Eniten henkilöstöä askarruttavat käytännön asiat, kuten mitä tapahtuu henkilöstöeduille ja miten kaikki mahtuvat Ilmarisen toimitiloihin.

Osaa askarruttaa myös se, miten ja milloin päällekkäisyyksiä karsitaan. Fuusiouutisen yhteydessä kun kerrottiin, että ensi vuosikymmenellä tavoitteena ovat vähintään 20 miljoonaan vuotuiset säästöt.

Poimitaan parhaat käytännöt

Yhdistymisen suhteen on kuitenkin hyvä hyrinä. Henkilöstö toivoo, että uuteen yhtiöön saadaan yhdistettyä molempien yhtiöiden parhaat käytännöt.

Eteralaiset haluaisivat tuoda mukanaan esimerkiksi pienen yhtiön joustavuuden, ketteryyden ja matalan organisaation. Ilmarisen väki korostaa työhyvinvointiin liittyvää erityisosaamista ja sen tuomia etuja henkilöstölle.
Pääluottamusmiehet ovat tyytyväisiä siihen, että henkilöstö on päässyt heti mukaan tulevaisuuden suunnitteluun. Lisäksi henkilöstö on aloittanut yhteistyön yhdistymistä silmällä pitäen.

– Me luottamustoimiset olemme järjestäneet tapaamisen, jossa tutustuimme toisiimme ja vaihdoimme ajatuksia. Tarkoitus on tavata jatkossa säännöllisin väliajoin.

Yhtiöiden on tarkoitus yhdistyä ensi vuoden alussa. Hanke edellyttää vielä finanssivalvonnan siunausta.

Satu Lehmuskoski
Kuva Mauri Helenius