Ilmarinen vähentää jälleen väkeä

Työeläkeyhtiö Ilmarinen aikoo jälleen vähentää väkeä. Yhtiö on aloittanut yt-neuvottelut, joiden piirissä on 49 henkilöä IT-operaatioissa ja siihen liittyvissä toiminnoissa. Vähennystarve on enintään 9 henkilöä. 

Yhtiö perustelee vähennysaikeitaan esimerkiksi it-palvelutuotannon terävöittämisellä ja yhtenäistämisellä. Lisäksi se harkitsee ulkopuolisten kumppanuuksien laajentamista sellaiseen työhön, jota tehdään nyt oman väen voimin. 

Henkilöstö otti yt-uutisen järkyttyneenä vastaan. Vakavarainen eläkeyhtiö käy jo kolmansia yt-neuvotteluja kahden vuoden sisään. Työnsä on menettänyt viime vuosien yt-kierroksilla yhteensä 35 vakuutusalan asiantuntijaa. 

– Tunnelmat ovat ikävät ja pettymystä on ilmassa, kun yt-neuvotteluille ei näy loppua, pääluottamusmiehet Tiina Heinonen ja Jaana Rask-Alatalo kuvailevat. 

Pääluottamusmiehet ovatkin huolestuneita henkilöstön jaksamisesta. Henkilöstö on tehnyt hyvää työtä haastavissa korona-ajan oloissa, eläkkeiden käsittely on entisestään nopeutunut ja hoitokulusuhde yhä parantunut. Mutta tämäkään ei riitä, kun tehokkuuden nimissä ollaan jälleen vähentämässä asiantuntevaa henkilöstöä.