Ilo irti liikunnasta

Vakuutusväen Liiton jäsenet ottivat varaslähdön valtakunnalliseen Unelmien liikuntapäivään. Varaslähtö otettiin tällä kertaa Turussa ja Helsingissä.

Edes tapahtumaa edeltäneet kylmät kevätsäät eivät karkottaneet innokkaimpia liikkujia.
Turussa vedettiin tiukka puolitoista tuntinen niin nyrkkeilyn, tasapainotreenien kuin yleisurheilunkin parissa. Lämmin tuli varmasti kaikille ja niskan jumit saivat kyytiä nyrkkeilyn aikana.

Helsingissä teemana oli sisäisen yleisurheilijan etsintä. Helsingin Kisaveikkojen valmentajan opeilla harjoiteltiin niin aitajuoksua, moukarin- ja keihäänheittoa kun pituushyppyäkin, vauhdilla ja ilman. Tapahtuman osallistujat heittäytyivät innolla yleisurheilun maailmaan. Edes murtunut varvas ei estänyt osallistumista, sillä kukin teki oman kuntonsa ja vointinsa mukaan.

Yksin ei kehtaisi kokeilla

Osallistujien joukosta löytyi todella lupaavia kykyjä. Esimerkiksi aitajuoksussa eräs osanottaja sai heti askeleet ja rytmiikat kohdalleen, vaikka ei koskaan ollut juossut aitoja.
Osa pääsi kokeilemaan elämänsä ensimmäistä kertaa aitajuoksua.

– Todella hauskaa päästä kokeilemaan kaikkea. Yksin tällaista ei kehtaisi kokeilla, kuului suorituspaikoilta naurun kera.

Turbokeihäs löysi oikean lähtökulman ja moukarinheiton pyörähdykset sujuivat mallikkaasti. Heittolajeja tosin kiusasi navakka tuuli, joka lisäsi turbokeihään heittämisen haastetta melkoisesti.

Lopuksi jokainen juoksi ratakierroksen omaan tavoiteaikaansa ja tuuletti urakan päätteeksi.
Liikunnallinen ilta päätettiin pullakahvien ja mukavan jutustelun merkeissä. Kuten edellisenkin kerran, ilta päättyi toiveeseen: Ensi vuonna uudestaan.