Isojen muutosten äärellä

Tero Wiheriäkoski siirtyi Vakuutusväen Liiton määräaikaiseksi toiminnanjohtajaksi kiinnostavassa vaiheessa. Liitto elää juhlien ja muutosten vuotta. VvL täyttää 75 vuotta, jonka kunniaksi lähdetään syksyllä suurelle jäsenristeilylle. Liiton juhlavuosi näkyy myös erilaisissa kampanjoissa, joista tulee tarkempaa tietoa kevään mittaan.

Myös muilla rintamilla tapahtuu paljon. Syksyllä alkaneet alan työehtosopimusneuvottelut venyivät ennätyspitkiksi työnantajan vetkuttelun takia, kun ensin työnantajapuoli vaati yleisen linjan odottamista ja sitten kiky-tuntien kohtalon ratkomista muissa neuvottelupöydissä.

Lisäksi on tehty laaja liittoselvitys, jonka perustella VvL:n tulevaisuuden kumppaniksi valittiin ammattiliitto Pro.

Vauhti kiihtyy kevään myötä

Tuoreen toiminnanjohtajan aika ei olekaan käynyt pitkäksi. Uutta opittavaa on paljon esimerkiksi yhdistysten toiminnasta. Tero Wiheriäkoski uskoo, että vauhti kiihtyy kevään myötä. Fuusiokumppanin valinnan jälkeen ryhdytään suunnittelemaan, miten kumppanuus vaikuttaa käytännön työhön ja valmistaudutaan tulevaan.

Uuteen rooliinsa Tero Wiheriäkoski on solahtanut sujuvasti ja yhteistyö liiton hallinnon kanssa on lähtenyt mukavasti käyntiin.

– Hyvää opastusta ja asioiden pohjustusta olen saanut liiton puheenjohtajalta ja muulta liiton hallinnolta.

Edellisen toiminnanjohtajan Kirsi Kovasen irtisanouduttua Wiheriäkoski sai johdettavakseen itseohjautuvan toimiston, jossa jokainen hoitaa oman tonttinsa oma-aloitteisesti.

– Ilahduttavaa on se, miten osaavaa porukkaa toimistossa on. Henkilöstön tietotaito on kovaa.

Toimistolaisilta uusi esimies on saanut hyvää perehdytystä ja tietoa sellaisista asiakokonaisuuksista, jotka ovat olleet hänelle vieraampia. Uutta opittavaa on riittänyt erityisesti järjestöpuolen asioissa ja hankkeissa.

– On ollut mielenkiintoista nähdä, miten ideat alkavat kehittyä tekemiseksi järjestöpuolella.

Vakuutusväen Liiton mies

Tero Wiheriäkoski on vahvasti Vakuutusväen Liiton mies. Työvuosia on takana jo reilut 17. Liittoa hän pitää hyvänä työnantajana.

Ammattikoulun käynyt instrumenttiasentaja on edennyt vuosien varrella it-hommista kehityspäällikön kautta toiminnanjohtajaksi.

– Vakuutusväen Liitto on vakaa ja henkilöstöstään välittävä työpaikka.

Toiminnanjohtajana Tero Wiheriäkoski pyrkii avoimuuteen ja rentouteen. Työhuoneen ovi on aina avoinna.

– Kaikesta voidaan aina keskustella.

Tero Wiheriäkoski pitää tärkeänä sitä, että muutosvaiheessa ei stressata liikaa. Moni asia varmasti muuttuu, ja jokainen pääsee oppimaan uusia asioita uudessa kokonaisuudessa.
Mitä uusia palveluita ja etuja jäsenistö saa liittoyhteistyön ansiosta, hän ei lähde vielä arvioimaan. Nämä asiat selviävät kevään edetessä.

Satu Lehmuskoski
Kuva Mauri Helenius