Jäsenten vakuutusturva paranee ensi vuonna

Jäsenvakuutuksiin tulee muutoksia, kun VvL:n vakuutukset vaihtuvat Pron vakuutuksiin ensi vuoden alussa liittofuusion myötä.  VvL:n jäsenilleen hankkima matkustajavakuutus on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka.

Pron jäsenyyteen kuuluu muun muassa nykyistä laajempi matkustajavakuutus, jatkossa vakuutettuina ovat myös mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapset ja lapsenlapset. Pron matkustajavakuutukseen kuuluvat liiton työssä käyvät ja työttömät tai muuten tilapäisesti ilman palkkaa olevat jäsenet (myös eläkeputkessa ja määräaikaisella eläkkeellä olevat) sekä opiskelijajäsenet.  

Pron jäsenvakuutusten piiriin siirryt 1.1.2021 klo 00.00, ja sen jälkeen alkaneet matkasairaudet ja matkalla sattuneet tapaturmat kuuluvat Pron matkustajavakuutuksen piiriin. 

Pron vakuutus on voimassa siihen päivään saakka, kun vakuutettu täyttää 68 vuotta. Jos vakuutettu jää pysyvälle eläkkeelle ennen kuin täyttää 68 vuotta, vakuutus on voimassa siihen päivään saakka, kun vakuutettu jää pysyvälle eläkkeelle.

Kuinka toimin vuodenvaihteen matkoilla?

Jos olet lähdössä yli vuodenvaihteen kestävälle matkalle, lataa puhelimeesi Turvan TaskuTurva-sovellus, ja vaihda siellä liittotiedoksesi Ammattiliitto Pro heti 1.1.2021. Näin sinulla on ajantasainen matkavakuutuskortti käytössäsi heti vuoden vaihduttua. Jos TaskuTurva-sovelluksen käyttäminen ei ole mahdollista, voit myös tilata matkavakuutustodistuksen Turvasta ennen matkalle lähtöä.

Huomioithan, että VvL:n jäsenkortti ei toimi matkavakuutustodistuksena 1.1.2021 klo 00.00 alkaen. Pron jäsenkortti ja jäsennumero toimitetaan postitse tammikuun aikana. Pron jäsenkortti toimii jatkossa matkavakuutuskorttina. Pron jäsennumeron saatuasi matkavakuutuskortti löytyy myös Pron omasta mobiilisovelluksesta. 

Kummasta vakuutuksesta haen korvausta?

Matkalla sattunut tapaturma käsitellään siitä vakuutuksesta, joka on voimassa silloin, kun tapaturma on sattunut. Eli jos tapaturma käy vuoden 2020 puolella, korvaus haetaan VvL:n matkustajavakuutuksesta. Jos tapaturma sattuu vuoden 2021 puolella, korvaus haetaan Pron matkustajavakuutuksesta.

Matkalla alkanut sairaus käsitellään siitä vakuutuksesta, joka on voimassa, kun sairauden vuoksi mennään ensimmäisen kerran lääkäriin. Jos matkasairaus esimerkiksi alkaa 30.12.2020 ja lääkäriin mennään ensimmäistä kertaa saman päivän aikana, korvaus haetaan VvL:n vakuutuksesta. Jos 30.12.2020 alkaneen matkasairauden takia mennään matkan aikana ensimmäistä kertaa lääkäriin 2.1.2021, korvaus haetaan Pron vakuutuksesta.

Käytettävään vakuutukseen ei vaikuta se, milloin korvausta haetaan. Tapaturmassa vahinkohetki ja sairastumisessa ensimmäinen lääkärikäynti määrittävät sen, kummasta vakuutuksesta korvausta haetaan.

Tutustu jäsenvakuutuksiin ja -etuihin

Uutena vakuutuksena jäsenvakuutuksiin kuuluu vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Tutustu Pron jäsenyyden myötä muuttuviin jäsenvakuutuksiisi täällä. Sivuilta löydät myös korvauksenhakuohjeet ja tietoa jäseneduista.

Lue lisää
Uusi jäsenvakuutus ensi vuoden alussa
Turvaa reissusi myös eläkkeellä