Jäsenyys

Etua jäsenyydestä

Kun olet VvL:n jäsen, saat ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa toimialaan liittyen, koulutusta, rahanarvoisia etuja ja alennuksia sekä apua työsuhteeseen liittyvissä asioissa.

Jäseneksi liittyminen

Jos et halua täyttää sähköistä lomaketta, voit liittyä jäseneksi myös siten, että printtaat liittymislomakkeen ja jäsenmaksun perintäsopimuslomakkeen tästä ja täytät sen. Muista ottaa täytetystä lomakkeesta kaksi kopiota, joista yhden jätät itsellesi ja yhden toimitat liittoon. Alkuperäisen lomakkeen voit jättää palkkakonttoriin, jos haluat, että jäsenmaksu peritään suoraan palkasta. Postita allekirjoittamasi lomake osoitteeseen Vakuutusväen Liitto, Opastinsilta 8 B, 00520 Helsinki tai lähetä sähköpostitse jasenrekisteri(a)vvl.fi.

Jäsenmaksu

Jäsenmaksu on 1,30 prosenttia tai korkeintaan 50 euroa kuukaudessa ennakonpidätyksen alaisesta tulosta. Esimerkiksi 2 300 euron palkasta jäsenmaksu on 29,90 euroa kuukaudessa. 

Ansiotyöstä poissaolevat (esim. perhevapaa, sairausloma, päätoiminen opiskelu, vuorotteluvapaa, työttömyys) maksavat itse vähimmäisjäsenmaksun 6 euroa kuukaudessa. Muista ilmoittaa palkattomat jaksot liittoon.

Liiton jäsenmaksuun sisältyy työttömyyskassan jäsenmaksu.

Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen eli se vähentää maksamiesi verojen määrää.

Jäsenmaksun suuruuden voit tarkistaa kirjautumalla eAsiointiin.

Eläkeläisjäsenyys

Kun jäät eläkkeelle, kannattaa jatkaa eläkeläisjäsenenä Vakuutusväen Liitossa. Eläkeläisjäsenyys on maksuton.

Liiton jäsenedut koskevat myös eläkeläisjäseniä, lukuunottamatta Turvan matkustajavakuutusta. Eläkeläisjäsenenä voit esimerkiksi hakea vuosittain virkistysapurahaa, osallistua arvontoihin ja saat Vakuutusväki-lehden kotiin kannettuna.

Muistathan ilmoittaa liittoon, kun jäät eläkkeelle. Laita silloin sähköpostia osoitteeseen jasenrekisteri@vvl.fi.

Liiton vaihto

Voit siirtää edellisen liiton/kassan jäsenyyden mukanasi Vakuutusväen Liittoon sillä edellytyksellä, että jäsenmaksusi ja jäsenyytesi ovat kunnossa eropäivään asti. Liittyminen pitää tehdä 30 päivän sisällä edellisen liiton eropäivästä, jotta voit säilyttää vakuutus- ja työssäoloehtosi. Helpointa siirtyminen on tehdä kuukauden vaihteessa siten, ettei jäsenyyksien välille jää siirtymäpäivä. VvL:n jäsenyys jatkuu heti edellisen liiton jäsenyyden päätyttyä.

Edellisen liiton / kassan jäsenyyden irtisanominen

Tavallisesti ammattiliitot vaativat erosta jäsenen oman ilmoituksen. Tarkista tiedot kyseessä olevan liiton nettisivuilta. VvL voi irtisanoa edellisen liiton jäsenyyden vain jäsenen antamalla valtakirjalla, joka löytyy netissä täytettävästä liittymislomakkeesta.

Edellisen liiton / kassan jäsenmaksun perinnän päättäminen

Ammattiliitot edellyttävät yleensä, että jäsen itse päättää jäsenmaksunsa perinnän. Tarvittavat lomakkeet ja ohjeet perinnän päättämiseen ovat liittojen nettisivuilla.

Eroaminen liitosta tai työttömyyskassasta

Jos jostakin syystä haluat erota liitosta tai työttömyyskassasta, voit tulostaa tarvittavan lomakkeen tästä.

Jäsentietojen muuttuminen

Jos jäsentietosi muuttuvat, muista ilmoittaa muutoksista alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Lisätietoja:
Vakuutusväen Liiton jäsenpalvelu:
jasenrekisteri(a)vvl.fi
puh. 020 729 1460