Käsittämätöntä toimintaa Pohjantähdessä

Pohjantähden pääluottamusmies Arto Puolakka on ärtynyt. Takana on tiukka yt-rypistys, jonka jälkeen yhtiöstä lähtee lähes joka kymmenes työntekijä.

Vähennys on valtavan suuri, jopa suurempi kuin yt-neuvottelujen alkaessa ilmoitettiin. Silloin puhuttiin enintään 25:stä. Todellisuudessa lähtijöiden määrä näyttää olevan reilusti yli 30, kun lukuun lasketaan mukaan eläköityvät ja määräaikaiset.

Tilanne onkin varsin poikkeuksellinen. Kasvanutta vähennyslukua eivät selitä edes tukipaketit, koska niitä yhtiössä oli jaossa vain irtisanomisen vaihtoehtona. Julkisuuteen Pohjantähti puhuu kuitenkin noin 20:stä, mikä ei siis sisällä määräaikaisia ja eläköityviä.

Ei mikään mallisuoritus

Pohjantähden toiminta jättää paljon parantamisen varaa. Samaan aikaan kun kymmeniä potkitaan pois, yhtiö mainostaa 12 uutta työpaikkaa. Paikat ovat avoimessa haussa eli kuka tahansa voi niitä hakea. Olisi luullut, että yhtiö olisi halunnut pitää paikat ensin sisäisessä haussa ja yrittänyt saada mahdollisimman monta alan ammattilaista jäämään taloon töihin irtisanomisen sijaan.

Kummastusta herättää myös loppumetrien kova kiire. Työnantajalla oli niin kiire irtisanoa ihmisiä, että luottamusmiehet eivät päässeet irtisanomistilaisuuteen jäsenten tueksi muuten kuin puhelimen välityksellä. Työnantaja ei pitänyt luottamusmiehen läsnäoloa tarpeellisena irtisanomishetkellä.

Irtisanottujen kohtelu jätti myös toivomisen varaan. Liittoon tulleiden yhteydenottojen mukaan ihmisiä on nöyryytetty ja talutettu ulos työpaikaltaan kesken päivän heti irtisanomisen jälkeen. Edes kahvia ei saanut juoda loppuun.

Ylimalkaiset perusteet

Yhtiö perustelee vähennyksiä tuotannollis-taloudellisilla syillä. Erityisesti taloudelliset perusteet ihmetyttävät, koska yt-tiedotteessaan Pohjantähti hehkuttaa, miten yhtiön vakavaraisuus on kehittynyt suotuisasti viime vuosina ja miten myynti on kehittynyt keskimääräistä paremmin. Toiminnan kannattavuutta ja tehokkuutta kuvaava yhdistetty kulusuhde oli viime vuonna 96,4 prosenttia.

Myös tuotannollinen peruste on kyseenalainen, koska yhtiö ei ole pystynyt näyttämään, miten työ on vähentynyt konttoreissa tehtävää työtä lukuunottamatta.

Laskelmat eivät kelvanneet

Pohjantähti tavoittelee vähennyksillä 1-2 miljoonan säästöjä. Henkilöstö teki omat laskelmansa, joilla olisi päästy jopa reilusti isompiin säästöihin. Näissä laskelmissa vähennykset olisi voitu hoitaa luonnollisella poistumalla parin vuoden aikana. Konttoreitakin olisi mennyt kiinni vain muutama nyt suljettavan yhdeksän sijaan.

Pidemmän aikavälin laskelmat eivät kuitenkaan työnantajalle kelvaneet, ilmeisesti miljoonasäästöt piti saada tämän vuoden tulokseen.

Henki meni kertarysäyksellä

Työpaikan tunnelmassa ei paljon kehumista ole. Henkilöstö on vihaista ja ihmeissään. Työnantajan toiminta on kaukana siitä inhimillisestä ja henkilöstöä arvostavasta asenteesta, johon Pohjantähdessä on totuttu.
– Pohjantähden hyvä henki meni kertarysäyksellä, pääluottamusmies Arto Puolakka toteaa.

Satu Lehmuskoski
Kuva Pixabay