Katse tiiviisti neuvotteluissa

Pääsemme neuvottelemaan palkankorotusten lisäksi esimerkiksi osaamisen kehittämisestä ja henkilöstön edustajien aseman parantamisesta, puheenjohtaja Liisa Halme sanoo.

Vakuutusväen Liitto on hyvässä vauhdissa valmistautumisessaan alan työehtosopimusneuvotteluihin. Neuvottelukumppani Palvelualojen työnantajat Palta on ilmoittanut, ettei se aio käyttää nykyisen työehtosopimuksen optiovuotta ja neuvotella pelkistä palkankorotuksista.

– Nyt kaikki on periaatteessa auki. Pääsemme neuvottelemaan palkankorotusten lisäksi  esimerkiksi osaamisen kehittämisestä ja henkilöstön edustajien aseman parantamisesta, puheenjohtaja Liisa Halme sanoo.

Liiton hallitus saikin valtuudet edustajistolta neuvotella palkankorotus- ja tekstiesityksistä. Liiton neuvottelijoina ovat liiton puheenjohtajat Liisa Halme, Iiro Ketola sekä Antti Mykkänen sekä Kirsi Kovanen, Sari Lassila ja Jukka Moilanen liiton toimistolta.

Nykyinen työehtosopimus päättyy marraskuun lopussa.

Yleinen linja vientialoilta

Liisa Halme ennustaa vakuutusalan neuvotteluista vaikeita. Viime vuosina vakuutusalan ratkaisuja on tehty valtakunnansovittelijan luona.

Tälläkin kierroksella työnantajapuoli on sopinut valtakunnallisesti, että palkankorotusten linja määritetään vientivetoisen teknologiateollisuuden neuvotteluissa. Lähtökohtana on, että muiden alojen korotukset eivät saa tuota linjaa ylittää.

– Työnantajat ovat paaluttaneet syvälle omat vaatimuksensa.

Yleisen linja lisäksi teknologian neuvottelut antavat myös aikataulun syksyn muille neuvotteluille. Teknologiateollisuuden sopimuksen takaraja on lokakuun lopussa, joten sitä ennen tuskin mitään merkittäviä askeleita otetaan vakuutusalankaan neuvotteluissa.

Kinkkinen kiky

Lisää vaikeuttaa neuvottelusyksyyn tuo kilpailukykysopimus eli kiky. Palkansaajilla ja työnantajilla on erilaiset käsitykset siitä, oliko työajan pidennys tarkoitettu tilapäiseksi vai pysyväksi ratkaisuksi. Työnantajapuoli haluaa pitää kynsin hampain kiinni 24 tunnin työajan pidennyksestä.

Palkansaajat ovat tehneet viime vuodet kiky-tunteja ns. talkootyönä eli työajan pidennys ei tuntunut mitenkään palkassa. Nyt kun työntekijäpuoli haluaisi eroon kiky-tunneista, työnantajapuoli lätkäisi talkootunneille hintalapun, jonka verran kikyn poistaminen pienentäisi palkankorotuksia. Tämä taas ei palkansaajapuolta miellytä.

Kompromissia kaivataan kipeästi tilanteen ratkaisemiseksi.

– Voisiko yksi ratkaisu olla vaikkapa tunti viikossa, työajalla, oman itsensä kehittämiseen ja hyvinvointiin satsaamiseen? Norjassa ja Ruotsissa joissakin vakuutusalan yhtiöissä on jo näin sovittu, Liisa Halme pohdiskelee.

Satu Lehmuskoski
Kuva Mauri Helenius