Kikyn tilalle palkallista osaamisen kehittämistä

Kesäkuun alusta alkaen voimme vihdoinkin todeta, että ilmainen talkootyö vakuutusalalla on loppu. Kenelläkään ei varmasti jää sitä ikävä.

Vakuutusalan, kuten monien muidenkin alojen työehtosopimuksissa, kiky on korvattu erilaisilla elementeillä. Kikyn poistolla on ollut hintalappu siis muillakin aloilla. Joten käsitys siitä, että vakuutusalan sopimus olisi huono sen vuoksi, että kikyn poisto tuli korvata jollakin kustannusvaikutteisesti, on väärä. Taitaisimme olla vieläkin neuvottelupöydässä, jos emme olisi huomioineet tätä neuvottelutuloksessa tai toinen vaihtoehto, joka olisi nopeuttanut, olisi ollut kikyn jatkon hyväksyminen.

Osaamisen kehittämiselle kysyntää alalla

Osaamisen kehittäminen on noussut useissa tekemissämme kyselyissä vahvasti esiin. Monessa yhtiössä työajalla uuden oppimiseen tai tiedon ylläpitämiseen on ollut liian vähän tai ei ollenkaan aikaa.

Oman osaamisen kehittäminen on todella tärkeää ja suositeltavaa työn murroksen aikana vakuutusalalla. Sen vuoksi kikyn vaihtaminen palkalliseen osaamisen kehittämiseen lähes täydellä kikyn kustannusvaikutuksella on hyvä asia. Nähtäväksi jää kuinka moni yhtiö tarttuu tähän mahdollisuuteen.

Korona, etätyö ja työturvallisuus

Kotona alkaa itselläni jo kymmenes työviikko, vain kerran olen käynyt liiton toimistolla. Monelle meistä etätyöhön siirtyminen koronaepidemian vuoksi oli uusi tapa työskennellä. Kyselymme vastausten mukaan kotitoimistoille siirtyminen tapahtui nopeasti ja hyvässä yhteistyössä henkilöstön ja esimiesten toimesta.

Taisin kirjoittaa maaliskuun puolivälissä sosiaalisessa mediassa, että ihmeiden aika ei ole ohi, etätyö on nyt mahdollista kaikille. Alalla on ollut toimijoita, joissa etätyötä ei ole ajateltu vain yhtenä tasavertaisena työmuotona muiden joukossa. Vallitsi ajattelumalli, että kotona työtä tehdessä lintsataan, ei olla tehokkaita. Varmaankin nyt voidaan haudata tällaiset epäilyt.

Etätyö on ihan yhtä tehokasta, jollei tehokkaampaankin. Työaikoja noudatetaan ja hyviä tuloksia saadaan aikaiseksi.  Lähinnä huoli on noussut joidenkin etätyöntekijöiden puolesta siitä, miten henkinen puoli kestää monta viikkoa erossa työtovereista, tai multitaskausta etäkoulun, päiväkodin ja työn välissä.

Jo nyt voi todeta, että olemme pärjänneet hienosti näinä vaikeina aikoina. On ollut mukava seurata innovoivaa toimintaa työn ohessa etäkahvien ja teamskokousten muodossa. Ihmisellä on tarve olla lähellä muita ja näin sekin on voitu jotenkin järjestää.

Työnantajalla on lain mukaan työturvallisuudesta vastuu työntekijöidensä osalta. Toivottavasti tämä muistetaan, kun aletaan palata asteittain toimistoille. Työntekijät ovat yhtiöiden peruspilari, ja tällaisina aikoina työnantajan huolenpito on erityisen tärkeää.
Keskusjärjestötasolla ja me Vakuutusväen Liitossa kannatamme työnantajien velvollisuutta maksaa koronatestit tarvittaessa. Ja kuuluu jo nyt joistakin yhtiöistä kasvomaskitilauksistakin.

Kesälomat ja hetken hengähdys ovat meillä kaikilla ajallaan pian edessä. Itse vietän lomani melko varmasti kotosalla, pieniä retkiä tehden läheisteni kanssa. Pysähtyminen on nyt paikallaan. Kesän jälkeen jatkuvat tiiviillä tahdilla taas liittofuusioneuvottelut. Aurinkoista kesää sinulle ja läheisillesi, terveyttä!

Lissu
Kirjoittaja on Vakuutusväen Liiton puheenjohtaja