Kirsi Kovanen in memoriam

Suru-uutinen Kirsi Kovasen äkillisestä poismenosta yllätti täysin 13.4.2020. Tieto järkytti ja kosketti syvästi.

Kirsi Kovanen teki ansiokkaan uran Vakuutusväen Liitossa lakimiehenä, neuvottelupäällikkönä ja toiminnanjohtajana. Tehtävien muuttumisesta huolimatta läheiset suhteet jäseniin säilyivät koko uran ajan. Kirsi halusi olla lähellä jäseniä ja hänellä oli aina aikaa jäsenten auttamiseen. 

Kirsi oli arvostettu asiantuntija ja taitava verkostoituja yli keskusjärjestö- ja maarajojen. Erilaisten kotimaisten työryhmien lisäksi hän toimi esimerkiksi kaksivuotiskauden pohjoismaisen finanssialan liittojen yhteisjärjestön NFU:n pääsihteerinä. Kirsi edisti vahvasti vakuutusalan työntekijöiden asioita eurooppalaisella tasolla esimerkiksi UNI Europa Financen ja EU-komission työryhmissä. Myös erilaiset tasa-arvotyöryhmät ja -hankkeet olivat Kirsille hyvin tärkeitä.

Kirsin aurinkoinen hymy muuntui tarvittaessa tiukan neuvottelijan asenteeksi esimerkiksi työehtosopimusneuvotteluissa, joissa hän oli mukana monta vuotta. Kirsin osaamista arvostettiin erittäin paljon molemmin puolin neuvottelupöytää. 

Kirsin vankkaan osaamiseen ja hyvään huumorintajuun yhdistyi voimakas empatia. Hän oli erittäin kiinnostunut ihmisten auttamisesta. Valmiiden ratkaisujen sijasta Kirsi auttoi oivaltamaan itse vastauksia. Esimiehenä hän kannusti,  antoi tilaa toimia ja ohjasi lempeästi tarvittaessa eteenpäin. Hänellä oli myös aina aikaa keskustelulle ja sparraamiselle. Työtoverina ja esimiehenä Kirsi oli vertaansa vailla. 

Kirsi oli kiinnostunut uuden oppimisesta ja itsensä kehittämisestä. Siihen hän myös kannusti lämpimästi muita. Viime vuosina hän perehtyi intohimoisesti business couchauksen maailmaan. Sieltä olisi varmasti alkanut hänen seuraava hieno uransa.

Vapaa-aikaansa Kirsi vietti liikkuen, matkaillen ja mökkeillen. Perhe ja koirat olivat Kirsille erityisen tärkeitä. Liki 30 VvL-vuoden jälkeen hänen tarkoituksenaan oli vetää hetki henkeä ja nauttia yhdessäolosta rakkaimpiensa kanssa Espanjan auringossa. Vakava sairaus romutti kuitenkin nämä suunnitelmat.

Rakasta ystävää ja arvostettua kollegaa lämmöllä muistaen ja kaivaten. 

Liisa Halme, puheenjohtaja
Satu Lehmuskoski