Koulutus on sydämen asia

Onhan se aivan ihanaa, kun pääsee puhumaan ihmisjoukoille ja saa oppimisen kiillon syttymään heidän silmiinsä, Paula Salonen hymyilee.

Koulutus on Paula Saloselle sydämen asia. Vaikka hän pääsikin ansaituille eläkepäiville muutama vuosi sitten, kiinnostus alan koulutukseen säilyi vahvana, sillä hän toimi aktiivisesti sekä Vakuutustiedon Kehittämissäätiön puheenjohtajana että alan koulutusta tarjoavan Finvan hallituksen jäsenenä.

Kauan Salonen ei ehtinyt eläkepäiviä viettää, kun hänet houkuteltiin takaisin töihin. Viime talvena hän aloitti johtajana alan koulutusta tarjoavassa Finvassa, joka on nykyään osa Aalto EE:tä.

– Osaamisen kehittäminen on minulle sydämen asia. Tuskin olisin täällä muuten, eläkkeeltä palanneena, Paula Salonen naurahtaa.

Osaamisen kehittämisen tärkeys on vain korostunut hänelle työvuosien edetessä.

– Olisin ollut pian entinen juristi, jos en olisi kouluttautunut, sillä alkuperäiset juristihommani loppuivat 90-luvulla.

Finanssialan osaamista tarvitaan eri tahoilla

Finanssialan koulutusta tarvitaan nykyään hyvin laajasti. Salonen onkin laajentamassa Finvan asiakaskohderyhmää perinteisen vakuutus- ja finanssialan ulkopuolelle.
Jatkossa koulutusta tarjotaan myös sellaisille toimijoille, jotka ovat alan ulkopuolelta mutta tarvitsevat alan osaamista.

– Finanssialan osaamista tarvitsevat esimerkiksi kiinteistövälittäjät, autokauppiaat, isännöintitoimistot ja sijoittajat.

Eikä näköpiirissä ole kyllästymistä koulutusasioihin.

– Onhan se aivan ihanaa, kun pääsee puhumaan ihmisjoukoille ja saa oppimisen kiillon syttymään heidän silmiinsä, Paula Salonen hymyilee.

Satu Lehmuskoski
Kuva Mauri Helenius

Lue lisää
Vakuutusala on edelläkävijä
Vakuutustutkinto antaa paljon tietoa ja nostaa palkkaa