Kukaan ei tykkää tulla yllätetyksi

Kukaan ei tykkää tulla yllätetyksi. Näillä sanoilla ison yhtiön hr-johtaja kuvaili työnantajien ja henkilöstön edustajien välisiä yhteistoiminnan pelisääntöjä. Ajatuksista ja niiden aihioista pitää pystyä puhumaan ajoissa. Sparrata ajatuksia puolin ja toisin sekä miettiä ratkaisuja eri kanteilta. 

En voisi olla enemmän samaa mieltä. Näinhän yhteistoiminnan juuri pitäisikin mennä. Henkilöstön edustajat pääsisivät mukaan suunnittelemaan tulevaa siinä vaiheessa, kun mitään ei ole vielä lyöty lukkoon ja kun asia on kypsymässä osastoilla ja yksiköissä. Silloin päätöksiin voitaisiin vielä vaikuttaa. Kukaan ei myöskään menettäisi kasvojaan sen takia, että joku henkilöstön kannalta oleellinen tieto on jäänyt uupumaan suunnitteluvaiheessa. 

Sama ajatus sopii muutenkin työpaikan kehittämiseen. Kukaan työntekijä ei tykkää tulla yllätetyksi. Työntekijät pitää ottaa mukaan tulevan ja muutoksen suunnitteluun. Heillä pitää olla mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan ajoissa vastaamaan tulevaisuuden tarpeita. Työntekijöitä ei pitäisi koskaan yllättää kertomalla, että ammattitaidollesi ei ole enää käyttöä eikä sinua tarvita. 

Huonoa johtamista ja tulevan ennakointia on se, että yhtäkkiä satoja paikkoja päätetään lopettaa ja niiden tilalle tulee esimerkiksi puolet vähemmän uusia työtehtäviä, joita sitten työnsä menettävät voivat hakea hädissään. Ihmisten kyykyttäminen ei lisää tuottavuutta tai uusia innovaatioita. 

Paljon parempi lopputulos saataisiin ennakoimalla tulevaisuuden osaamistarpeita ja ohjaamalla työntekijät oikeille oppimispoluille. Kuuntelemalla henkilöstöä ja sen edustajia saavutettaisiin paljon puhuttua tuottavuutta, itseohjautuvuutta ja ketteryyttäkin, jonka nimeen yhtiö toisensa perään vannoo. 

Yllätetään yhdessä entistä avoimemmalla yhteistoiminnalla. Nostetaan tehot tappiin kouluttamalla henkilöstöä ja tarjoamalla työtehtäviä, joiden suorittamiseen työntekijä voi itse vaikuttaa ja joissa ihmiset voivat kehittää omaa osaamistaan. 

Satu
Kirjoittaja on Vakuutusväen Liiton viestintäpäällikkö