Lähes joka neljäs työpaikka vaakalaudalla Ilmarisessa

Luottamusmiehet Tiina Heinonen, Jaana Rask-Alatalo ja Sanna Hermunen edustavat henkilöstöä yt-neuvotteluissa.

Tunnelma on hiljainen. Vuodenvaihteessa fuusioituvan Eteran ja
Ilmarisen luottamusmiehet Jaana Rask-Alatalo, Tiina Heinonen ja Sanna Hermunen ovat vakavina. Yt-pommi pudotettiin marraskuun lopulla. Lähes joka neljäs työpaikka on
vaarassa uudessa yhtiössä.

Sinänsä yt-neuvottelut eivät yllättäneet. Olihan johtoryhmien yt:t käyty jo aiemmin syksyllä ja kymmenien miljoonien säästötavoitteet kerrottu julkisuuteen.

– Oli odotettu, että jotain tapahtuu, luottamusmiehet kuvailevat tunnelmaa.

Selvää on myös se, että päällekkäisiä töitä on väkisinkin kahdessa eläkeyhtiössä. Silti vähennystavoite, 180 työpaikkaa, yllätti.

– Se on hirveän iso määrä, luottamusmiehet toteavat.

Mitä minulle käy?

Massiivisten yt-neuvottelujen aikana ihmisten huoli omasta kohtalosta on luonnollisesti suuri. Luottamusmiehille kysymyksiä on tullut laidasta laitaan.

Määräaikaiset miettivät tulevaisuuttaan ja ikääntyneitä askarruttaa oma tilanne. Useimmin vastausta kaivataan siihen, miten työntekijälle käy ja mitä hänen kannattaisi tehdä, vaikka sitä ei vielä tiedä kukaan.

Kun saisi lähteä arvokkaasti

Työntekijöiden kohtelu myös mietityttää monia. On toivottu sitä, että saisi lähteä arvokkaasti omasta talosta, jos lähtö tulee. Ettei tarvitsisi enää muuttaa uusiin tiloihin, aloittaa uudessa porukassa ja saada sitten potkut. On toivottu tasapuolisuutta ja kysytty sitä, joutuvatko kaikki pelaamaan tylyä tuolileikkiä ja hakemaan omia töitään.

Harva tuntee oloaan täysin turvatuksi, niin kova vähennystarve on. Osa uskoo kuitenkin tulevaan ja haluaa nähdä, minkälaisia töitä ja mahdollisuuksia fuusioituvalla eläkeyhtiöllä on tarjota. Silti samaan aikaan monet seuraavat aktiivisesti alan vapaita työpaikkoja.

Miten saadaan hommat hoidettua?

Henkilöstöllä on myös huoli siitä, miten yhtiöiden sulauttaminen saadaan hoidettua, kun samaan aikaan pitäisi vähentää rajusti väkeä. Kahden eri työpaikan toimintatapojen ja järjestelmien sovittaminen yhteen ei käy käden käänteessä, eikä tilanne saisi tuntua asiakkaiden arjessa.

Vaikka yt-neuvottelut ovat erittäin raskaat kaikille, antavat luottamusmiehet kiitosta myös työnantajan toiminnalle. Tiedottaminen on ollut avointa ja työnantaja on panostanut työterveyspalveluihin ja muutosvalmennukseen.

-Toivottavasti neuvotteluissa kuunnellaan ja arvostetaan luottamusmiesten näkemyksiä.

Satu Lehmuskoski
Kuva Mauri Helenius