Liitto vaihtuu vaivattomasti

Jäsenet voivat odotella rauhassa tulevaa liittojen yhdistymistä.

Vakuutusväen Liiton jäsenet voivat odotella kaikessa rauhassa tulevaa liittojen yhdistymistä sekä uusien jäsenetujen ja -palveluiden pariin pääsyä. 

Jäsenten ei tarvitse tehdä itse mitään, sillä heidän jäsenyytensä siirtyy automaattisesti jäsenyhdistysten mukana ammattiliitto Prohon vuoden vaihteessa. Jäsenyyden siirto ei vaikuta esimerkiksi työttömyysturvaan vaan se jatkuu katkeamatta. 

Työpaikalla jäseniä auttavat jatkossakin omat tutut luottamusmiehet ja oman jäsenyhdistyksen toimijat. Lisäksi Pron lukuisat asiantuntijat ja lakimiehet ovat henkilöstön edustajien ja jäsenten käytössä silloin, kun asiat eivät ratkea työpaikalla. 

Jäsenten tukena yli 90 asiantuntijaa

Prossa jäsenten tukena on yli 90 asiantuntijaa. Pron sopimusala-asiamiehet, sopimusalavastaavat ja lakimiehet varmistavat, että työehdot ovat reilut ja työehtosopimuksen mukaiset. Asiamiehet neuvottelevat työpaikan ristiriitoja työnantajan kanssa, sopimusalavastaavat neuvottelevat tessit työnantajaliittojen kanssa ja lakimiehet puolustavat viime kädessä sopimuksia oikeudessa.

Työympäristöasiantuntijat neuvovat ja kouluttavat jäseniä työsuojeluun ja työhyvinvointiin liittyvissä asioissa. Sosiaaliturvaan erikoistuneet asiantuntijat neuvovat työkyvyttömyyseläke-, sairauspäiväraha-, työtapaturma- ja ammattitautiasioissa.

Uusi jäsenkortti alkuvuodesta

Jäsenet saavat ammattiliitto Pron jäsennumerot ja jäsenkortit alkuvuodesta. Ensi vuoden alussa jäsenet voivat myös ladata itselleen Pron mobiilisovelluksen. Sieltä löytyy tietoa ja tuoreita uutisia nopeasti. Sovellus helpottaa myös jäsen- ja työsuhdeasioiden hoitamista ja sen kautta ilmoittautuminen koulutuksiin ja tapahtumiin käy kätevästi. 

Kuulemiskirje kaikille marraskuussa

Jos joku jäsen ei halua siirtyä muiden mukana ammattiliitto Prohon, hän voi ilmoittaa siitä marraskuun loppupuolella Vakuutusväen Liittoon. Asiaa koskeva kirje lähtee jokaiselle liiton jäsenelle marraskuussa. Jotta posti löytää perille, kannattaa nyt tarkistaa, että omat jäsentiedot ovat ajan tasalla eAsioinnissa. 

Eläkeläisille oma kirje 

Vakuutusväen Liiton eläkeläisjäsenille on tulossa marraskuussa oma kirje, jossa kerrotaan eläkeläisjäsenyydestä Prossa. Kirjeessä esitellään myös uusia etuja, joiden piiriin eläkeläiset jatkossa pääsevät. 

Seuraa tiedotusta  

Jäsenille on tulossa tietoa yhdistymisestä tulevina viikkoina niin liiton kotisivujen kuin uutiskirje Vakkarinkin kautta. Seuraathan liiton fuusioviestintää eri kanavissamme. 

Lue lisää
VvL ja Pro: Yhdessä vahvana tulevaisuuteen
Runsaasti uusia jäsenetuja
Yhdistykset hakevat Pron jäsenyyttä