Matkustajavakuutuksen piiriin myös lapsenlapset

Jäsenten matkustajavakuutuksen ehdot uudistuvat. Vuoden alusta lähtien vakuutettuja ovat myös VvL:n jäsenen mukana matkalla olevat alle 15-vuotiaat jäsenen omat lapsenlapset ja puolison lapset. Myös mukana matkustavat alle 15-vuotiaat omat lapset ja samassa taloudessa asuvat lapset kuuluvat vakuutukseen vuodenvaihteen jälkeenkin.

Ensi vuoden alusta vakuutukseen sisältyy myös turvaa kriisitilanteiden varalle. Jos matkakohde joutuu terrori-iskun kohteeksi tai luonnonkatastrofin koettelemaksi ja vakuutettu haluaa palata matkaltaan ennenaikaisesti kotiin, Turva korvaa paluumatkan kustannukset.

Turva ei kuitenkaan tällaisessa tilanteessa korvaa vakuutusehdoissa mainittuja muita matkan keskeytymisen kustannuksia, kuten ennakkoon maksettuja palveluita tai korvausta menetetyistä matkapäivistä.

Ehtomuutokset astuvat voimaan 1.1.2018. Jos olet matkalla vuodenvaihteessa ja sinulle sattuu vahinko vuoden 2017 puolella, voit hakea korvauksia vuoden 2017 ehtojen mukaisesti.

Hae korvausta verkossa

Jos sinulle sattuu matkalla vahinko, voit hakea korvausta kätevästi verkossa sähköisestä korvauspalvelusta. Sen löydät osoitteesta turva.fi/vvl. Tarvitset korvauksen hakemiseen ainoastaan liittosi jäsennumeron ja verkkopankkitunnukset.

Jos sairastut matkalla ja tarvitset sairaanhoitoa, ota yhteys SOS Internationaliin, joka on pohjoismaisten vakuutusyhtiöiden omistama hälytyskeskus.  SOSista saa neuvontaa myös muissa kuin hätätilanteissa, ja sieltä voidaan neuvoa esimerkiksi lähimmän, luotettavan lääkäriaseman sijainti. Keskuksessa on ympärivuorokautinen päivystys suomen kielellä ja tunnetaan myös VvL:n jäsenvakuutus.