Medlemsvärvning är en glad sak

Man kan ta upp medlemskap till exempel i hissen.

Man kan ta upp medlemskap till exempel på parkeringsplatsen, i hissen, i trappan eller i lunchkön. “Hur är det?” är en fungerande öppningsreplik även i denna fråga. Då visar du att du är intresserad och bryr dig om din kollega. Du visar samma intresse och omtanke även när du talar om ärenden kring medlemskap och vill erbjuda din kollega trygghet i vardagen i arbetslivet.

Det som oftast står i vägen för att bli medlem är att ingen frågar. Eller att man inte har tillräckligt men information om vad fackförbundet gör eller varför det lönar sig att gå med. Du kan vara den som ändrar på det och erbjuder information. Berätta till exempel om varför du själv blivit medlem. Vad innebär fackförbundet för dig?

Det är enkelt att gå med. På förstasidan på förbundets webbplats finns en länk till ett elektroniskt medlemsformulär. Vid behov säger förbundet också upp medlemskapet till det tidigare förbundet och kassan. På samma formulär kan du också fylla i ett indrivningsavtal, med vilket du ger arbetsgivaren rätt att dra av medlemsavgiften direkt från lönen.
Förbundet belönar aktiva medlemsvärvare med presentkort. Kom alltså ihåg att rekommendera medlemskap till så många som möjligt.

Skicka också ett meddelande till mikael.gerkman@vvl.fi och berätta till vem du rekommenderat medlemskap. Om personen blir medlem på basis av din rekommendation får du ett 20 euros presentkort för varje ny medlem.