Millaisiin taukoihin on oikeus työpäivän aikana?

Toimihenkilöllä on työpäivän aikana oikeus päivittäiseen lepoaikaan, jonka pituus on vähintään 30 minuuttia. Arkikielessä sitä kutsutaan ruokatunniksi. Taukoa ei saa sijoittaa välittömästi työvuoron alkuun tai loppuun.

Lepoaikaa ei lueta työaikaan, jos työntekijällä on tauon aikana oikeus esteettömästi poistua työpaikalta. Tämän lepotauon voi viettää haluamallaan tavalla, eikä sinä aikana tarvitse olla työnantajan käytettävissä. Voit esimerkiksi lähteä lounaalle työpaikan ulkopuolelle tai hyödyntää lounastauon kuntoilun merkeissä, kunhan huolehdit myös riittävästä energiansaannista.

Kahvitauko on työaikaa

Jos työpäivän pituus on vähintään neljä tuntia, on sinulla oikeus yhteen taukoon. Jos työpäivän pituus on vähintään kuusi tuntia, on oikeus kahteen taukoon.

Tauon pituutta ei ole määritelty työehtosopimuksessa, vaan siitä sovitaan työpaikalla. Nämä tauot luetaan työaikaan. Työnantaja ei voi määrätä, miten nämä tauot vietetään. Sen sijaan työnantaja voi suositella, että sinä aikana tehdään esimerkiksi taukojumppaliikkeitä ja nostetaan samalla vireystilaa ja ennaltaehkäistään vaikkapa tuki- ja liikuntaelinsairauksia.

Tauotus edistää palautumista

Vaikka töissä olisi kiire, tauoista ei kannata tinkiä. Ne ovat olennainen osa työpäivän aikaista palautumista. Tauon aikana olisi hyvä poistua omalta työpisteeltä ja antaa myös aivoille lepoaikaa. Tietointensiivisessä asiantuntijatyössä jo minuutin, parin tauko kerran tunnissa virkistää ja ehkäisee väsymystä. Jos mahdollista lähde silloinkin hetkeksi pois työpisteeltäsi tai siirrä edes katseesi pois ruudulta toviksi.

Loppujen lopuksi on oikeastaan ihan sama, mitä tauon aikana tekee, mutta kaikki tauot kannattaa työpäivän aikana pitää, koska taukoja pitävä työntekijä jaksaa ja voi paremmin.

Sari Lassila
Kuva Pixabay