Blogi: Minuuttijahdissa

Enpä olisi osannut ennustaa, että joudumme kaivamaan lakikirjan osoittaaksemme innokkaimmille työnantajille, milloin työaika alkaa, milloin työntekijä on työnantajan käytettävissä ja valmiudessa tekemään työtä.

Aikaisemmin työaikasi alkoi, kun teit työpaikalle tullessasi sisään leimauksen. Leimauslaitteet ulko-ovien vieressä alkavat olla historiaa. Nykyään kellokortteja ei enää tarvita, kun työaikaleimauksen voi tehdä mobiilisti tai omalta koneelta.

Sinänsä pieni muutos on paljastanut joidenkin työnantajien ahneuden. Juuri kun kilpailukykysopimuksen mukaiset minuutit ja tunnit on lisätty työaikaan, joissakin yhtiöissä on riehaannuttu työajanseurannan muutoksista.

Muutos työajassa verrattuna aikaisempaan leimauskäytäntöön kasvaa sitä suuremmaksi, mitä kauempana työpiste on ulko-ovelta. Tai missä kerroksessa. Tai mitä kauemmin etsii vapaata työpistettä. Silläkin on vaikutusta, kuinka moni työkaveri pysäyttää työasioissa ennen kuin ehtii omaan työtilaan kirjaamaan työajan alkaneeksi. Pöytäkoneen tai läppärin ohjelmistopäivitykset kestävät aikansa ennen kuin työaikakirjauksen pystyy tekemään.

Miksi jahdata minuutteja ja sekunteja?

Inhimillisyys ja luottamus ovat perusasioita johtamisessa. Ne ovat hukassa, kun työnantaja jahtaa minuutteja ja sekunteja. Yhdenvertaisuutta koetellaan, kun osa voi leimata mobiilisti ja osa vasta koneelta. Työn tavoitteiden ja tuloksen merkitys himmenee kädenväännön ja neuvottelujen tuoksinassa.

Tuottavuus, tehokkuus ja työhyvinvointi paranevat, kun kontrolli ja mikromanageeraus vähenevät. Selkeät tavoitteet ja mahdollisuus vaikuttaa työn tekemiseen ja työaikoihin johtavat tutkitustikin parempiin tuloksiin ja lisäävät työhyvinvointia. Yhteinen tulevaisuuden ennakointi ja mahdollisuus tuunata työtä sekä kehittää osaamista vastaamaan muuttuvia töitä kuuluu toivottavasti meidän kaikkien arkeen pian.

Kirsi Kovanen
Vakuutusväen Liiton toiminnanjohtaja