Miten liittofuusio vaikuttaa jäsenyyteeni?

Vakuutusväen Liiton jäsenet voivat odotella rauhassa tulevaa liittojen yhdistymistä.

Vakuutusväen Liitto ja Ammattiliitto Pro yhdistyvät vuodenvaihteessa. VvL:n jäsenen kannalta yhdistyminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Jäsenten ei tarvitse tehdä itse mitään, sillä jäsenyys  siirtyy jäsenyhdistysten mukana ammattiliitto Prohon vuoden vaihteessa. Jäsenyytesi jatkuu katkeamatta Ammattiliitto Prossa.

Työttömyyskassan jäsenyys jatkuu JATTK-työttömyyskassassa siirtymäajan, jonka jälkeen se siirtyy Työttömyyskassa Prohon. Tiedotamme tästä myöhemmin lisää. 

Miten maksan jäsenmaksuni? 

Jäsenmaksun perintä jatkuu ennallaan. Jos työnantajasi perii jäsenmaksun palkastasi, Pro lähettää jäsenmaksutiedot työnantajallesi.  Jäsenmaksusi laskee ensi vuonna, sillä Pron jäsenmaksu vuonna 2021 on 1,25 % bruttopalkasta, enintään 49 euroa.

Jos maksat jäsenmaksusi itse, saat Prosta jäsenmaksuviitteet tammikuun aikana.  

Päivitä jäsentietosi eAsioinnissa

Jotta saat kaikki tärkeät viestit ensimmäisten joukossa, tarkistathan eAsioinnista, että jäsentietosi kuten sähköpostiosoitteesi ja matkapuhelinnumerosi ovat kunnossa.

Uusi jäsenkortti alkuvuodesta

Pron jäsenkortin ja -numeron saat postitse tammikuun aikana. Jäsennumero on avain etuihisi ja palveluihisi. Voit ladata Pron mobiilisovelluksen puhelimesi sovelluskaupasta heti jäsennumeron saatuasi.  Sovellus helpottaa jäsen- ja työsuhdeasioidesi hoitamista ja siellä ilmoittaudut kätevästi koulutuksiin ja tapahtumiin. Jäsenedut ja uutiset löydät Pron kotisivuilta.

Jäsenkorttisi toimii myös vakuutuskorttinasi. Jäsenyyteesi kuuluu muun muassa Turvan nykyistä laajempi matkustajavakuutus ja uutena vapaa-ajan tapaturmavakuutus. VvL:n ottama matkustajavakuutuksesi on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka. Tutustu uusiin jäsenvakuutuksiisi täällä.

Entä jos en halua siirtyä Prohon?

Jos et halua liittyä Ammattiliitto Prohon, ilmoita asiasta sähköpostilla viimeistään 7.12.2020 mennessä Vakuutusväen Liittoon osoitteeseen jasenrekisteri@vvl.fi. Lisäksi sinun pitää irtisanoa jäsenmaksun perintävaltakirja. Voit tehdä sen ilmoittamalla asiasta palkkakonttoriisi. 

Lue lisää
How does the merger affect my VvL membership?
Hur inverkar fusionen på ditt medlemskap?