Miten liittofuusio vaikuttaa työttömiin?

Vakuutusväen Liitto ja Ammattiliitto Pro yhdistyvät ensi vuoden alussa. VvL:n työttömien jäsenten kannalta yhdistyminen on tehty mahdollisimman vaivattomaksi. Sinun ei tarvitse tehdä itse mitään. Jäsenyytesi jatkuu katkeamatta ja lisäksi sinusta tulee myös Ammattiliitto Pron henkilöjäsen.

Kassan jäsenyytesi jatkuu JATTK-työttömyyskassassa siirtymäajan, jonka jälkeen jäsenyytesi siirtyy Työttömyyskassa Prohon. Tiedotamme tästä myöhemmin lisää.

Miten maksan jäsenmaksuni?

Saat Ammattiliitto Prosta jäsenmaksuviitteet tammikuun aikana.  Niillä maksat JATTK:n työttömyyskassan jäsenmaksun 7 €/kk työttömyyden ajalta Prohon, joka  tilittää maksun JATTK:iin.

Kun työllistyt uudelleen, jäsenmaksu on 1,25 % bruttopalkasta, enintään 49 €/kk.

Uusi jäsenkortti alkuvuodesta

Pron jäsenkortin ja -numeron saat postitse tammikuun aikana. Jäsennumero on avain etuihisi ja palveluihisi. Voit ladata Pron mobiilisovelluksen puhelimesi sovelluskaupasta heti jäsennumeron saatuasi.  Sovellus helpottaa jäsen- ja työsuhdeasioidesi hoitamista ja siellä ilmoittaudut kätevästi koulutuksiin ja tapahtumiin. Jäsenedut ja uutiset löydät Pron kotisivuilta.

Jäsenkorttisi toimii myös vakuutuskorttinasi. Jäsenyyteesi kuuluu muun muassa Turvan nykyistä laajempi matkustajavakuutus ja uutena vapaa-ajan tapaturmavakuutus. VvL:n ottama matkustajavakuutuksesi on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka. Tutustu uusiin jäsenvakuutuksiisi täällä.

Entä jos en halua siirtyä Prohon?

Jos et halua siirtyä Ammattiliitto Pron henkilöjäseneksi vuoden 2021 alusta, eroamisesta on ilmoitettava sähköpostilla viimeistään 7.12.2020 mennessä Vakuutusväen Liiton toimistoon osoitteeseen jasenrekisteri@vvl.fi.

Silloin siirrämme sinut JATTK-työttömyyskassan yksilöjäseneksi 1.1.2021 alkaen. Huomioithan, että JATTK-työttömyyskassan nimi muuttuu 1.1.2021 alkaen Työttömyyskassa Aariaksi.

Lue lisää täältä.