Monen hyvinvointi parani korona-aikana

Etätöiden ansiosta monelle on jäänyt enemmän aikaa ulkoiluun ja touhuamiseen perheen kanssa.

Koronaepidemia muutti työskentelytapoja merkittävästi, kun valtaosa vakuutusalan väestä siirtyi vauhdilla etätyöhön. Muutos oli iso mutta monelle mieluinen. Vakuutusväen Liiton kyselyn mukaan joka toinen vastaaja kertoo työhyvinvointinsa kohentuneen viimeisen puolen vuoden aikana.

Asiakastyytyväisyys nousussa

Työhyvinvointia on erityisesti kohentanut työrauha. Kotikonttorissa työhön pystyy keskittymään paremmin kuin avokonttorin hälinässä.

– Aivot reagoivat liikehdintään ja hälinään avokonttorissa, mikä väsyttää merkittävästi.
Parantunut työrauha näkyy myös asiakastyytyväisyydessä, jonka arvosanat ovat nousseet monessa yhtiössä. Asiakkaan tilanteeseen on ollut helpompi paneutua kotikonttorissa kuin avotilassa.

Sairauspäiviä nolla

Etätyö on myös laskenut sairauslomapäivien määrää. Moni vastaaja kertoo olleensa terveempi kuin pitkään aikaan. Etätyössä ei tule imuroitua itseensä erilaisia pöpöjä, joita esimerkiksi julkisessa työmatkaliikenteessä ja avokonttorissa on runsaasti tarjolla.

– Saan yleensä kaikki mahdolliset infektiot, joten sairauspoissaoloja kertyy paljon. Etätöiden aikana ei ollut yhtään sairauslomapäivää.

Aikaa on jäänyt enemmän myös hyvinvoinnistaan huolehtimiseen, kun työmatkaan ei ole kulunut aikaa.

– Olen ollut erittäin aktiivinen liikkuja korona-aikana. Tavoitteenani oli alentaa kolesteroliarvojani. Liikunnan ja ruokavalion avulla onnistuin tavoitteessani.

Etätyö on helpottanut myös työn ja perheen yhteensovittamista. Ylimääräinen aika on tullut tarpeeseen ja monet iloitsevat esimerkiksi univajeen vähenemisestä.

– Jaksamista parantaa se, kun saa päivittäin neljä tuntia lisää aikaa levätä.

Osa on saanut työaikajoustoja ja mahdollisuuksia pieniin taukoihin. Kun etätöitä on päässyt itse suunnittelemaan, on työntekoon tullut rentoutta.

– Nautin etätöistä. Voin aloittaa päiväni vaikka kello 5, jos herään silloin ja pitää taukoja pitkin päivää.

Etäonnesta etäpakoksi

Kaikille etätyö ei sovi. Joka viides vastaaja kertoo työhyvinvointinsa heikentyneen etäjakson aikana. Eniten ongelmia aiheuttaa ergonomia.

– Seisoen ei voi tehdä töitä ja keittiönpöydän ääressä ergonomia ei ole kuin konttorilla. En silti valita. On ollut etuoikeutettua tehdä töitä kotona ja samalla pitää huoli siitä, että ne joiden on pakko mennä työpaikalle, ovat voineet sen tehdä turvallisemmin.

Yksintyöskentely on myös alkanut rasittaa henkisesti. Alun into on vaihtunut osalla inhoksi.

– Kesäloman jälkeen yksintyöskentely on ruvennut ahdistamaan ja stressaamaan.

Työkaveria kaivataan niin työasioiden pohtimiseen kuin lounasseuraksikin.

– Arki muuttunut yksin selviytymiseksi. Totta kai viestintä on jatkunut kollegoiden välillä, mutta se ei ole ollut riittävää. Sosiaalisena luonteena olen kärsinyt etätyöskentelystä.

Työ hiipii iltaan ja varastaa viikonlopun

Työn ja vapaa-ajan erottaminen on osalle ongelmallista. Työasiat ovat voineet pyöriä päässä pitkin iltaa ja kiusaus käydä koneella on ollut suuri.

– Arjessa on selkeämpi rytmi, kun lähtee aamulla töihin ja palaa illalla töistä kotiin. Kotona työpaikka oli koko ajan nähtävillä, mikä ei ole mielekästä.

Kaikilta ei itsensä johtaminen suju, vaan työt kasaantuvat etänä. Osa taas sortuu supersuorittamiseen ja taukojen laiminlyöntiin. Samalla työpäivät venyvät ja raja työn ja vapaa-ajan välillä hämärtyy. Pahimmillaan tämä purkautuu sairauslomiksi.

– Työntekijöiden henkisen hyvinvoinnin olisi luullut nousevan esiin, kun yhdestä tiimistä jäi useampi työntekijä sairauslomalle lyhyen ajan sisällä. Valitettavasti näin ei käynyt.

Saako etänä sairastaa?

Yksi etätyön lieveilmiöistä on se, että töitä tehdään puolikuntoisina. Moni kertoo sairauslomalle jäämiskynnyksen olevan suurempi etänä kuin konttorilla.

– Suuntaus on työnantajan kannalta erinomainen, mutta siinä on vaaransa. Uskaltavatko ihmiset olla pois etätöistä, kun ovat sairaana?

Osa ei uskalla sairastaa töiden kasaantumisen pelossa.

– Jään hyvin korkealla kynnyksellä pois töistä, sillä tiedän kuormittavani kollegoita.

Lasten ollessa sairaana pienet potilaat ja etätyöt kilpailivat työntekijän huomiosta. Onpa joku työnantaja edellyttänyt koneen kantamista päivittäin kotiin siltä varalta, että jos lapsi sattuu sairastumaan, töitä voi tehdä taaperon nukkuessa.

Heiveröistä huolenpitoa

Vaikka enemmistö onkin tehnyt töitä kotoa käsin, osa on ollut koko koronajan asiakkaita palvelemassa esimerkiksi konttorilla. Tämä kirvoitti rajua kritiikkiä.

Tarjolla ei ole muuta suojaa kuin hyödytön pleksi, käyttökelvoton visiiri ja käsidesi. Vastaan pitää ottaa vaikka 100 ihmistä viikossa ilman turvatoimia.

Kritiikkiä tuli myös niille yhtiöille, jotka ovat kiirehtineet paluuta konttorille, vaikka etätyösuositus on voimassa. Altistuminen työmatkan aikana pelottaa, vaikka useimmat työnantajat tarjoavatkin kevyen maskin julkisilla liikennevälineillä töihin kulkeville.

Huolta herättää myös se, että altistuuko työpaikalla, jos väkeä velloo siellä edestakaisin. Monet riskiryhmään kuuluvat tai heidän läheisensä viettävät unettomia öitä paluuta pohtien.

Monen on vaikea ymmärtää sitä, että miksi työpaikalle pitää palata korona-aikana.

– Työtehtävät mahdollistavat etätyön, samoin koneellinen seuranta onnistuu niin etänä kuin konttorillakin. Esimieheni on toisella paikkakunnalla kuin minä eli häntäkään en tapaa konttorilla.

Tietääkö vasen käsi mitä oikea tekee

Paluun pelisäännöt aiheuttavat myös mielipahaa, koska etätyömahdollisuudet eivät ole kaikille samat. Yhtiön sisällä voi olla hyvin erilaisia ohjeita.

– Osa työntekijöistä saa etäillä noin puolet työajasta, mutta sitä ei asiantuntijatehtävissä sallita. Kieltoa perustellaan asiantuntijoiden saatavuudella. Perustelu ontuu, sillä asiantuntijapalveluja kaipaavat ovat suurilta osin etänä, joten silloinhan avustaminenkin tapahtuu etänä.

Jossain työpaikoissa johto on pessyt kätensä etätyöasioista ja sälyttänyt tiimien päätettäväksi kuka on milloinkin konttorilla ja kuka etänä.

– Minusta tämä on vastuutonta ja osoittaa, miten vähän yritykset välittävät työntekijöiden turvallisuudesta.

Meistä pidetään hyvää huolta

Alalla on myös yhtiöitä, joissa koronan suhteen ei haluta ottaa riskejä. Etätyöt on aikataulutettu pitkälle syksyyn eikä riskiryhmäläisiä toivota työpaikalle. Vieraita ei tavata eikä työmatkoja tehdä turhaan.

– Työnantajani on vahvasti osoittanut välittävänsä työntekijöiden terveydestä, punnitsevansa riskit ja tekevänsä kaikkensa työn jatkuvuuden vuoksi. Jos käsky käy palata työpaikalle, luotan siihen, että päätös on tehty huolellisesti harkiten.

Kun paluu on vapaaehtoista ja suunnitelmat tehty huolella, löytyy työpaikoilta tyytyväisiä ihmisiä. Työkavereita on kiva nähdä ja paluu normaalimpaan arkeen ilahduttaa.

– En jää kotiin enää tekemään etätöitä ellei pakoteta. Viihdyn työpaikalla enkä tykkää tehdä työtä yksin kotona. Neljä kuukautta keväällä riitti.

Sitaatit on poimittu VvL:n syksyn koronakyselystä.

Satu Lehmuskoski
Kuva Shutterstock

Lue lisää
Kuka auttaisi esimiestä?