Näin onnistut palkkakeskustelussa

Onnistunut palkkakeskustelu edellyttää hyvää valmistautumista ja kunnon perusteluja. Jotta palkkakeskusteluista saa kaiken irti, valmistautumiseen kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa.

Ennen palkkakeskustelua kannattaa tutustua yhtiön palkkapolitiikkaan ja Elinkeinoelämän Keskusliiton julkaisemiin ansiotilastoihin.

Tärkeää on myös tutustua vaativuusluokitteluun, pätevyyden ja suoriutumisen arviointiin sekä arvioida omaa suoriutumista. Samalla kannattaa kirjata ylös työssä ja sen vaativuudessa tapahtuneita muutoksia. Sitä kautta löytyy varmasti perusteita palkankorotukseen. Oma korotusesitys kannattaa valmistella huolella perustelujen kera.

Älä keskustele kylmiltään

Tie onnistuneeseen palkkakeskusteluun kulkee koulutuksen kautta. Alaisilla ja esimiehillä on oikeus palkkakeskustelukoulutukseen työajalla.

Liitto tarjoaa jäsenilleen koulutusta esimerkiksi webinaarien ja palkkakeskustelusivuston kautta. Lisäksi jäsenille on luvassa palkkakeskusteluaiheisia uutiskirjeitä syksyllä.

Kysy kollegalta

Työkaverilta voi saada arvokkaita vinkkejä keskustelua varten. Työkaveri näkee ehkä sellaista osaamista ja vahvuutta, jota ei itse tunnista tai osaa pukea sanoiksi. Samaa työtä tekevän työkaverin kanssa voi ottaa myös palkan puheeksi ja tunnustella, liikutaanko palkoissa samoissa summissa.

Jos jäät ilman korotusta

Hyvästäkään valmistautumisesta huolimatta kaikki eivät saa aina korotuksia. Jos korotusta ei jollain kerralla makseta, toimihenkilö ja esimies yhdessä kirjaavat kehittämistoimenpiteet ja tekevät seurantasuunnitelman.

Vaikka kuinka sapettaisi, pitää huolehtia siitä, että kehittämistoimenpiteet ja seurantasuunnitelma on kirjattu muistiin. Ne ovat avain seuraavaan palkkakeskustelukorotukseen.

Lue lisää
Pian puhutaan palkoista
Palkkakeskustelujen ajankohdat vaihtelevat
Ketä vakuutusalan työehtosopimus koskee