Neuvottelut jatkuvat vakuutusalalla

Vakuutusalan työehtosopimusneuvottelut jatkuivat heti loppiaisen jälkeen. Puheenjohtaja Liisa Halme toivoo, että nyt neuvotteluissa päästään tiiviimpään rytmiin, kun palkankorotusten ns. yleinen linja on ratkottu teknologiateollisuuden neuvotteluissa.

Kilpailukykysopimuksen eli kikyn tuomien lisätuntien kohtalo kuitenkin hiertää tällä hetkellä vakuutusalan neuvotteluissa.

– VvL lähtee siitä, että kiky ei sisälly yleiseen linjaan. Työnantajapuoli on sitä mieltä, että kiky-tunnit jäävät. Tämä pitää ratkaista ennen kuin neuvotteluissa päästään eteenpäin.

Seuraavan kerran vakuutusalan neuvotteluja käydään sunnuntaina 12. tammikuuta.

Vakuutusalan neuvotteluja on käyty elokuusta lähtien. Esillä ovat olleet esimerkiksi palkankorotus, lisien korottaminen ja kikyn tuoman työajan pidennyksen poisto. Lisäksi VvL on  korostanut osaamisen kehittämistä. Esityksiä on myös konttori- ja kenttäpuolen työehtojen parantamiseksi sekä yhdistysten puheenjohtajien aseman kohentamiseksi.

Tes päättyy, mikä muuttuu?

Vakuutusalan työehtosopimus päättyi marraskuun lopussa. Sen jälkeen alalla alkoi sopimukseton tila. Sen aikana noudatetaan aiemman työehtosopimuksen määräyksiä jälkivaikutuksen nojalla, kunnes uusi työehtosopimus syntyy.

Työntekijän työsuhteen ehdot eivät siis muutu, vaikka työehtosopimuksen voimassaolo päättyy.

Sopimuksettomassa tilassa työrauhavelvoite ei ole voimassa. Mahdollisista työtaistelutoimenpiteistä päätetään aina erikseen, jos sellaisiin päätetään turvautua. Siihen asti työnteko jatkuu tavalliseen tapaan.