Onnea VvL, me kaikki yhdessä!

Oman alan ammattiliittomme täyttää tänään 75 vuotta.  

Paljon on vakuutusalan työ muuttunut vuodesta 1945. Itse ajauduin vakuutusalalle vuonna  1985, äitiyslomasijaiseksi Suomen Merivakuutuksen lakiasiainosastolle. Porukka oli pääsääntöisesti nuorta, ja kaikki kirjoitettiin kirjoituskoneella. Jos kymmensivuisen raportin keskelle tuli korjaus, pääsi suuri huokaus. Homma meni silloin uusiksi tai ainakin hankalaksi. 

Vuonna 1986 saimme Wang-tekstinkäsittelylaitteen. Se näytti lähinnä avaruusaluksen ohjaamolta ja laitetta tultiin ihmettelemään ympäri taloa. Seuraava ihmeentekevä laite oli IBM-tietokone.

Tämä kuvastaa sitä vakuutusyhtiömaailmaa, johon tulin piipahtamaan.  Minulle kävi kuten monelle muullekin eli kiinnostava työ ja mukavat työkaverit imaisivat mukaansa. Tuli lukuisia yrityskauppoja, fuusioita. Tänä päivänä palkkani maksaa If Vahinkovakuutusyhtiö. Tosin työnikin on muuttunut merkittävästi, se on painottunut edunvalvontaan vuodesta 2004 lähtien.

Siitä huolimatta kuinka ala ja yhtiöt muuttuvat teknisen vallankumouksen ja uusien työtapojen myötä, Vakuutusväen Liitto ajaa alan ainoana ammattiliittona sen työntekijöiden etua. Vaikutamme niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, neuvottelemme, edustamme ja autamme jäseniä. 

Tätä työtä jatkamme tästä eteenpäinkin, ja vielä tehokkaammin, liittymällä osaksi vahvempaa edunvalvontaorganisaatiota.

Vakuutusväen Liitto on yhtä kuin me kaikki yhdessä. Näinä aikoina #meidänvvl #yhdessä merkitsee vielä enemmän. 

Onnea VvL, me kaikki yhdessä!