OP aloittaa isot yt-neuvottelut

OP aloittaa massiiviset yt-neuvottelut, joiden piirissä on keskusyhteisökonsernin noin 6000 henkilöä.

OP tavoittelee neuvotteluilla 100 miljoonan vuosisäästöjä, vaikka rahan ei pitäisi olla ongelma. Viime vuonna yhtiö teki voittoa 1 077 miljoonaa. Tämän vuoden ensimmäisen vuosipuoliskon voitto on 425 miljoonaa.

Yt-neuvottelut koskettavat rajusti henkilöstöä. Muutoksia tulee organisaatiorakenteisiin, työtehtäviin ja toimintatapoihin. Esimerkiksi osa nykyisistä tehtävistä lakkaa tai muuttuu oleellisesti. Yhtiön mukaan tilalle tulee uusia tehtäviä, joita pyritään tarjoamaan mahdollisimman monelle.

OP Vakuutuksen toimihenkilöiden pääluottamusmies Sirpa Komonen on melko luottavaisella mielellä, koska vahinkovakuutuksessa toteutettiin jo reilu vuosi sitten iso organisaatiomuutos.

Liiton puheenjohtaja Liisa Halme vaatii finanssialan jatkuvassa muutoksessa vihdoinkin työnantajia ottamaan henkilöstön mukaan ajoissa valmistautumaan tulevaisuuteen ja töiden muutokseen.
OP:n edellinen pääjohtaja Reijo Karhinen korosti puheissaan viime vuonna, että muutokseen ja henkilöstön koulutukseen on varattu rahaa.
– Juhlapuheet ja todellisuus eivät kohtaa, jos tällaiset isot muutokset tulevat yllättäen, eikä näitä suunnitelmia tehdä yhdessä henkilöstön kanssa.
Uudella pääjohtajalla Timo Ritakalliolla on nyt näytön paikka.
– Henkilöstön osaamisen kehittäminen on aloitettava ajoissa, jotta henkilöstön osaaminen vastaa muuttuvia ja uusia työtehtäviä.

Yt-neuvottelut alkavat 1. lokakuuta ja kestävät vähintään kuusi viikkoa. Neuvottelut eivät koske OP Ryhmän osuuspankkeja. Neuvottelujen ulkopuolella ovat myös Helsingin OP-Kiinteistökeskus, Pohjola Terveys ja OP-Eläkekassa sekä OP Yrityspankkikonsernin Baltian toiminnot.