OP:ssa 250 on vaarassa menettää työnsä

Pelko levisi OP:n työntekijöiden keskuuteen. Jopa 250 voi menettää työnsä.

OP Ryhmä pudotti yt-pommin, kun se ilmoitti yt-neuvottelujen aloittamisesta yrityspankki ja vakuutus -liiketoiminnoissa. Neuvottelujen piirissä on noin 3000 henkilöä. Työpaikkansa on vaarassa menettää jopa 250 työntekijää. 

OP korostaa sitä, että lakkaavien tehtävien tilalle syntyy paljon uusia työtehtäviä, joita pyritään tarjoamaan irtisanomisuhan alla oleville työntekijöille. 

Vakuutusväen Liitto on tyrmistynyt aikeista ja vaatii OP:ta turvaamaan työpaikat. Henkilöstön osaamiseen on panostettava merkittävästi, jotta osaaminen ja uudet työtehtävät kohtaavat ja työnsä menettävät voivat löytää uutta työtä ryhmässä.

– OP kertoo tavoitteekseen tulla finanssialan edelläkävijäksi Suomessa. Sanoista tekoihin  OP. Nyt on aika näyttää, miten huolehdit henkilöstöstäsi ja sen osaamisesta, Vakuutusväen Liiton puheenjohtaja Liisa Halme sanoo. 

Yt-neuvottelujen aloittamista OP perustelee ensi sijaisesti toimintatavan muutoksella. Muutoksia tulee organisaatiorakenteisiin, työtehtäviin ja toimintatapoihin. 

OP uskoo uuden toimintatavan tuovan myös säästöjä. Rahan ei kuitenkaan pitäisi olla ongelma.  Vakuutuksen tulos parani edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna lähes 38 prosenttia eli 192 miljoonaan.

Yt-neuvottelut alkavat ensi maanantaina. Neuvottelut eivät koske OP ryhmän osuuspankkeja.