Ota kaikki irti palkkakeskustelusta

Liiton aktiivi Lotta Rosenqvist uskoo valmistautumisen voimaan palkkakeskusteluissa.

Onnistunut palkkakeskustelu edellyttää hyvää valmistautumista ja perusteltuja päätöksiä arvioinnista ja palkankorotuksesta. Palkkakeskusteluihin kannattaakin mennä sillä asenteella, että siellä voi vain voittaa. Monet saavat palkankorotuksen keskustelujen perusteella.

– Palkkakeskustelut ovat toimihenkilön oikeus ja esimiehen velvollisuus, VvL:n koulutuspäällikkö Sari Lassila muistuttaa.

Jos jäät ilman korotusta

Ilman korotusta jäävät saavat ideoita siitä, mitä pitää tehdä, jotta seuraavassa keskustelussa tulisi rahaa.

– Jos korotusta ei jollain kerralla makseta, toimihenkilö ja esimies yhdessä kirjaavat kehittämistoimenpiteet ja tekevät seurantasuunnitelman, Lassila sanoo.

Älä keskustele kylmiltään

Kylmiltään palkkakeskusteluihin ei kannata mennä. Tie onnistuneeseen palkkakeskusteluun kulkee koulutuksen kautta. Sekä toimihenkilöillä ja esimiehillä on oikeus saada koulutusta palkkakeskustelujen käymiseen, ja koulutuksen on tapahduttava säännöllisenä työaikana.

VvL auttaa onnistumaan

Vakuutusväen Liitto tarjoaa kattavasti koulutusta. Tulossa on palkkakeskustelukoulutus henkilöstön ja työnantajien edustajille kolmella paikkakunnalla.

Sama koulutus on mahdollista käydä webinaarina, jos koulutusaika tai paikka ei satu sopimaan. Webinaariin voivat osallistua kaikki jäsenet oman aikataulunsa mukaan.
Lisäksi jäsenille on luvassa palkkakeskusteluaiheisia uutiskirjeitä, joissa on monia näppäriä niksejä, oivallisia ohjeita ja hyviä vinkkejä keskustelujen käymiseen.

Perustele kantasi hyvin

Lisäksi kannattaa perehtyä erilaisiin tilastoihin. Ennen palkkakeskustelua kannattaa tutustua yhtiön palkkapolitiikkaan ja Elinkeinoelämän Keskusliiton julkaisemiin ansiotilastoihin.

Tärkeää on myös perehtyä vaativuusluokitteluun ja pätevyyden sekä suoriutumisen arviointiin ja arvioida omaa suoriutumista. Tutustu myös palkkakuittiisi, jotta tiedät, mitä mikäkin luku tarkoittaa.

Keskustelua varten kannattaa myös miettiä omassa työssä ja sen vaativuudessa tapahtuneita muutoksia. Sitä kautta löytyy mahdollisia perusteita palkankorotukseen. Oma palkankorotusesitys kannattaa valmistella huolella vakuuttavien perustelujen kera.

Kysy kollegalta

Arvokkaita vinkkejä keskusteluun voi saada myös työkavereilta. Keskustelut kollegoiden kanssa voivat olla hedelmällisiä, kun puntaroi omaa suoriutumistaan ja pätevyyttään. Kollega näkee ehkä sellaista osaamista ja vahvuutta, jota ei itse tunnista tai osaa pukea sanoiksi.

Samaa työtä tekevän työkaverin kanssa voi ottaa myös palkan puheeksi ja tunnustella, liikutaanko samoissa luvuissa tilinauhassa.

Satu Lehmuskoski
Kuva Mauri Helenius