Päättäjästä työntekijäksi

- Töihin on erittäin kiva tulla joka päivä, Seija Vesanto hymyilee.

Voi sanoa, että Seija Vesanto tuntee liittonsa perinpohjaisesti. Hän on päässyt perehtymään Vakuutusväen Liiton toimintaan monesta eri näkökulmasta.

Seija Vesanto on toiminut kymmenen vuotta aktiivisesti liitossa esimerkiksi luottamusmiehenä, työsuojeluvaltuutettuna ja hallituksen jäsenenä. Nyt hän hoitaa jäsensihteerin töitä vuorotteluvapaan sijaisena puolen vuoden ajan.

Vaikka Seija Vesannolla on vuosien kokemus liiton eri tehtävistä, vahva jäsenlähtöisyys on yllättänyt hänet.

– Kaikki työ tehdään todella jäsenille, sen näkee täällä selkeästi.

Jäsenrekisteriä ja -palvelua

Seija Vesannon työhön kuuluvat erilaiset jäsenrekisteriin liittyvät asiat. Niiden lisäksi hän vastaa jäsenten kysymyksiin niin sähköpostissa kuin puhelimessakin.
Töitään hän hoitaa napakalla ja tarkalla otteella. Jäsenten palvelu on kaiken keskipisteessä. Jäsenten kysymykset, viestit ja tarpeet määrittävät päivän kulkua eikä etukäteen tiedä, mihin kaikkeen päivän aikana pääsee käsiksi.

– Töihin on erittäin kiva tulla joka päivä. Ikinä ei voi tietää, minkälainen päivä on tulossa.

Tukena tapahtumissa

Aktiivinen ja ulospäinsuuntautuva Seija Vesanto osallistuu myös erilaisten tapahtumien ja tilaisuuksien järjestelyyn. Esimerkiksi Unelmien liikuntapäivien ja Työelämän Amazing Racen valmistelut ovat jo pitkällä. Taidetaanpa hänet nähdä Unelmien liikuntapäivässä Tampereen suunnalla sekä Vierumäellä Työelämän Amazing Racessa.

Monessa mukana oleminen on mieluisa.

– Joka päivä on erilainen. Saan osallistua moneen ja työ on monipuolista ja vaihtelevaa.

Apua saa aina

Seija Vesannolla on itsellään yli 35 vuoden työkokemus vakuutusalalta. Pitkä työkokemus ja alan tuntemus auttoivat pääsemään rivakasti alkuun, vaikka sinänsä jäsenrekisterin hoito oli uutta.

Sujuvaa solahtamista töihin auttoi myös se, että kaikki liiton työntekijät olivat jo ennestään tuttuja. Tarvittaessa apua on ollut helppo ja luontevaa kysyä.

– Kaikilta on saanut ihan mielettömästi apua ja on päässyt mukaan kaikkiin projekteihin.

Sijaisuus kestää kesäkuun loppuun.

Satu Lehmuskoski
Kuva Mauri Helenius