Kikyä kuntoillen ja kulttuurilla

Kuntoilua, kulttuuria tai itsensä huoltamista. LähiTapiola Loimi-Hämeen työntekijät saavat itse valita, mihin viikoittaisen puolen tunnin työajan pidennyksen käyttävät.  Monet käyttävät ajan  liikuntaan, osa virkistää mieltään kulttuurilla. Jokainen voi valita itselleen sopivimman tavan huoltaa itseään, liikuntapakkoa ei ole.

Työntekijät arvostavat tätä työajan pidennystapaa. Korvausneuvoja Anna Kaitaranta-Korhonen ja palveluneuvoja Maija Pesonen pitävät mallia hienona luottamuksen osoituksena.

– Se, että ihmiset hoitavat itseään, hyödyttää työnantajaa varmasti paljon enemmän kuin työajan venyttäminen kuudella minuutilla päivässä,  korvausneuvoja Katja Rinne pohdiskelee.

Kyytiä niskajumeille ja päänsäryille

Työnantajan kädenojennus on ollut mainio motivaattori liikunnan lisäämiseen. Esimerkiksi Katja Rinne aloitti aktiivisen  kuntosaliharjoittelun, jonka myötä niska- ja hartiavaivat ovat helpottaneet ja työhön on tullut uutta virtaa.

– Treenin jälkeen töihin tulee intoa täynnä, se antaa energiaa koko päivään, Katja Rinne hymyilee.

Anna Kaitaranta-Korhonen puolestaan iloitsee siitä, että kuntosalille pääsee ennen pahinta ruuhkaa. Harjoittelu on tehokkaampaa, kun aika ei kulu jonottamiseen. Treenin jälkeen jää aikaa vielä opiskeluun.

– Hyvää mieltä tuo myös se, jos pääsee valoisan aikaan lähtemään lenkille.

Pitkät reippaat kävelylenkit ovat Maija Pesosen tapa käyttää kiky-minuutteja. Tunnin lenkin aikana mieli tuulettuu ja mahdollinen stressi purkautuu lenkkipolun varteen.

Lisämotivaatiota voi hakea sykemittarista, jonka työnantaja lahjoitti kaikille jouluna. Työntekijät voivat omaksi ilokseen seurata kuntonsa kehittymistä ja saada lisäkipinää liikuntaan. Lisäksi käytössä ovat kulttuuri- ja liikuntasetelit kuntoilun taloudelliseen tukemiseen. Taukojumppa ja ergonomiset kalusteet tuovat puolestaan pirteyttä työpäivään.

Olemme kaikki yhtä tiimiä

Työhyvinvoinnin porkkanat lisäävät motivaatiota. Henkilöstö uskoo, että nämä investoinnit tulevat varmasti moninkertaisina takaisin työnantajalle.

Henkilöstön hyvinvointi näkyy arjessa ja asiakaspalvelussa. Tarvittaessa väkeä on esimerkiksi helppo saada jäämään ylitöihin tai tuuraamaan.

– Täällä kaikki ovat samaa tiimiä toimitusjohtajaa myöten, Katja Rinne kuvailee.

Yhteinen tavoite neuvotteluissa

Työajan pidennyksestä oli helppo päästä sopuun. Sekä työnantajan että työntekijöiden edustajat olivat päätyneet tahoillaan siihen ajatukseen, että työajan pidennyksen voisi käyttää työhyvinvointiin. Näistä lähtökohdista oli helppo luoda Loimi-Hämeen oma kiky-malli.

– Neuvottelijana yllätyin siitä, että näinkö helposti tämä meni, pääluottamusmies Maija Pesonen hymyilee.

Loimi-Hämeen ratkaisu on uraauurtava vakuutusalalla. Työntekijät antavat tästä ison kiitoksen yhtiön toimitusjohtajalle Lauri Riekkolalle, joka uskoo työhyvinvoinnin voimaan ja tehoon.

– Olemme ylpeitä siitä, että olemme täällä töissä, Katja Rinne kuvailee.

Satu Lehmuskoski
Kuva Mauri Helenius