Palkkakeskustelut

Konttoritoimihenkilöt kävivät monen vuoden tauon jälkeen palkkakeskustelut vuonna 2018. Niiden perusteella yhtiöt jakoivat 1,4 prosentin palkankorotuserän lokakuun alussa. Vuonna 2019 ei käydä palkkakeskusteluja.

Yksi tärkeimmistä palkkakeskustelujen tavoitteista on, että toimihenkilöt kokevat palkkauksen ja palkkakehityksen oikeudenmukaiseksi, kannustavaksi ja kilpailukykyiseksi. Oikein käytettynä palkkakeskustelumalli motivoi työntekijää kannustavan palkkauksen ansiosta ja tukee ammattitaidon ja osaamisen kehittämistä.

Palkkakeskustelujen hyvä toteutuminen edellyttää, että yrityksen palkkapolitiikka on ajan tasalla ja että kaikki tuntevat käytössä olevan palkkausjärjestelmän. Palkkakeskusteluihin ei pidä mennä kylmiltään eli niin esimiehet kuin toimihenkilötkin tarvitsevat riittävästi koulutusta palkkakeskustelujen käymistä varten.

Palkkakeskustelut otettiin käyttöön vakuutusalalla vuonna 2009, mutta vuoden 2012 jälkeen keskusteluja ei ole käyty. Alla ohjeita ja vinkkejä keskustelun käymistä varten.

Palkkakeskusteluinfo-webinaari

Palkkakeskustelu-Vakkarit

Palkkakeskustelutiedotteet luottamusmiehille ja yhdistysten puheenjohtajille

På svenska

In English