Paras reissu ikinä

Stella Qin ja Gentiana Zeqiri nauttivat meritunnelmasta.

Halauksia, hymyjä ja iloisia jälleennäkemisiä. Vakuutusväen Liiton jäsenristeilyn ihanan tunnelman aisti jo terminaalissa, kun ihmiset tulivat iloisina noutamaan laivalippujaan. Hymyt olivat herkässä, kun odotettu jäsenristeily oli vihdoinkin alkamassa.

Jäsenristeilylle osallistui tällä kertaa yli 500 liiton jäsentä. Yhteinen matka lähti komeasti käyntiin Lorenz Backmanin johdatuksella. Liiton puheenjohtaja Liisa Halme kertoi ajankohtaiset kuulumiset ja nostatti mukavasti yhteishenkeä. Koulutuspäällikkö Sari Lassila puolestaan tarjosi maistiaiset VvL:n uudesta mobiilipelistä Työelämän supersankarista. Sen avulla pääsee testaamaan omaa työelämäosaamistaan ja oppimaan uutta.

Maittavan illallisen jälkeen liiton jäsenet suuntasivat risteilyn riemuihin. Väki viihtyi niin karaokessa kuin yökerhossa. Olipa jossain hytissä kuulemma ollut perinteiset hyttibileetkin.

Hyvinvointia koko keholle

Perinteisten risteilyriemujen ohelle oli laadittu hyvinvointihenkistä ohjelmaa. Kehonhuoltopisteessä personal trainer Mervi Lamminen sai selät sulokkaaksi ja auttoi nitistämään niskajumeja venyttelyn ja kuminauhajumpan avulla. Kotiinviemisiksi sai myös neuvoja siitä, miten pieniä kremppoja kannattaa hoitaa.

Laivalla oli myös kaksi taitavaa hierojaa, joiden käsittelystä tuli aivan uudistuneita ihmisiä. Kymmenen minuutin niska-hartia-hieronnassa saatiin lihakset lämpimiksi ja veri kiertämään. Ja mikä oli hieronnasta nauttiessa, kun samalla saattoi lepuuttaa silmiä Tukholman kauniissa maisemissa.

– Ai miten ihana olo, eräs hieronnassa käynyt kommentoi.

– Voinko varata heti uuden ajan, toinen tyytyväinen kävijä kiirehti kysymään.

Tukholma pisti parastaan

Lauantain aurinkoinen sää kutsui risteilijöitä Tukholmaan. Kesäisessä säässä ei takkia tarvittu. Tukholmassa tarkeni mainiosti piipahtaa terassilla ihmisvilinää tarkkailemassa tai virkistäytymässä.

Vanhaa kaupunkia katsellessa ja Ruotsin vaalihumua haistellessa täyttyi monella myös päivittäinen askeltarve, kun mittariin kertyi askelia reilusti yli 10 000.

Paluukävely sujui useilta vielä pienien painojen kanssa, sillä useimmat eivät palanneet kävelyltä tyhjin käsin. Vanhan kaupungin pikkuputiikeista ja keskustan kaupoista löytyi niin ihanuuksia itselle, kotiinviemisiä perheelle kuin sisustustavaroita kotiin ja kesämökillekin.

Jos Tukholmasta tuliaisia ei löytynyt, oli niitä hyvää aikaa hankkia laivan kaupasta, johon VvL:n jäsenet pääsivät ostoksille ennen muita. Puolentoista tunnin yksityisen ostosajan aikana sai katsoa ja kysellä kaikessa rauhassa.

Ei ole totta!

Risteilyn osanottajien kesken oli arvottu ennakkoon paljon palkintoja. Pääpalkintona oli risteilylahjakortti. Lisäksi arvottiin monia pienempiä palkintoja, kuten lahjakortteja laivan kauppaan, Marimekon pussukoita, jumppareppuja, treenipyyhkeitä ja kaikkea muuta mukavaa.

Arvontavoittajien listan ääreltä kuuluikin monia epäuskoisia huudahduksia.

– En ikinä voita mitään, mutta nyt voitin, totesi useampi ilahtunut voittaja.

Muutama voitotta jäänyt tosin epäili, että listalle oli päätynyt aivan vääriä nimiä.

– Ihan vääriä Virtasia on listalla, eräs voitotta jäänyt sanaili naureskellen.

Myös makuaistia hemmoteltiin matkan aikana. Risteilyyn sisältyi runsas aamiainen ja herkullinen buffet-illallinen molempiin suuntiin. Nälkäisenä ei kenenkään tarvinnut illan rintoihin tai päivään lähteä. Erityisen hyvin kauppansa tuntuivat tekevän lähes terveyshenkiset tyrnimoussetötteröt, joita löytyi monien lautasilta, vielä santsikierroksellakin. Risteilyltä saatiinkin hyvinvointia koko rahalla, niin mielelle kuin kielelle.

Sunnuntaiaamuna laivasta purkautui hymyileväistä porukkaa.
Matkaa luonnehdittiin esimerkiksi satumaiseksi seikkailuksi ja parhaaksi reissuksi ikinä. Yksi toive kuitenkin monella jäsenellä oli.

-Mennään pian uudestaan, jo ensi vuonna!

Satu Lehmuskoski
Kuva Mauri Helenius