Blogi: Parasta tässä työssä

Olipa hienoa kohdata uusia työsuojeluvaltuutettuja, kun he piipahtivat kurssin aikana liiton toimistolla. Tiedonjano ja innostus uuteen tehtävään henkilöstön edustajana näkyi ja kuului. Minulta kysyttiin heti kättelyssä, mitä töitä toimistolla teen ja mikä tässä työssä on parasta.

Meillä liiton toimistossa työskentelee upeita asiantuntijoita. Jokaisella on oma vastuualueensa, mutta enpä ole kuullut, että kukaan olisi sanonut, ettei joku asia tai työ kuuluisi omiin tehtäviin. Työkaverini auttavat ja tukevat jäsenten lisäksi toisiaan.

Ammattiliiton töissä näkee työelämän monet puolet. Puutumme usein epäkohtiin, korjaamme virheitä, tiedotamme, koulutamme, neuvomme ja tuemme, kun yhtiöissä neuvotellaan tai työsuhde on päättymässä. Mutta pääsemme myös vaikuttamaan työehtojen, työolojen, työelämän ja vakuutusalan kehittämiseen ja parantamiseen erilaisissa työryhmissä ja neuvotteluissa.

Virtaa kohtaamisista

Tänä päivänä kohtaamme jäseniä useasti puhelimessa tai sähköpostilla. Kun olemme olleet mukana kursseilla tai jäsentilaisuuksissa ja kohdanneet jäseniä kasvokkain, toimistolle palaa energiaa ja iloa huokuvia työkavereita.

Tammikuussa oli työsuojeluvaltuutettujen peruskurssin lisäksi myös luottamusmiesten peruskurssi. Sain olla mukana muutaman tunnin keskustelemassa luottamusmiehen roolista ja voimaantuneena tästä upeasta porukasta palasin tanssiaskelin toimistolle.

Monia uusia luottamusmiehiä mietityttää, mihin onkaan tullut ryhdyttyä. Osa on lähtenyt henkilöstön edustajaksi halusta vaikuttaa asioihin. Toisia on pyydetty isommalla tai vähän pienemmällä porukalla. Ja onpa joissakin yhtiöissä pidetty vaalitkin.

Verkostoituminen toisten luottamusmiesten kanssa ja tutustuminen toimiston asiantuntijoihin rohkaisee eikä ketään jätetä yksin uudessa tehtävässään.

Vaikuttajapaikkoja tarjolla

Tänä vuonna on mahdollista tulla mukaan vaikuttamaan koko liiton toimintaan ja tulevaisuuteen. Liiton jäsenyhdistysten kevätkokoukset pidetään maalis-huhtikuussa ja niissä valitaan yhdistyksen edustajat liiton edustajistoon.

Kun olet liiton jäsen, voit asettua ehdolle yhdistyksesi edustajaksi edustajistoon. Edustajiston jäsenillä on ylin päätösvalta liitossa. Edustajisto päättää muun muassa työehtosopimuksen hyväksymisestä, työtaistelusta, jäsenmaksusta ja valitsee liiton hallituksen.

Tapaamisia luvassa

Tänä vuonna meillä on useita mahdollisuuksia kohdata kasvokkain. Vaikka et olisikaan henkilöstön edustaja ja osallistuisi koulutuksiin, voit liiton jäsenenä osallistua moniin tilaisuuksiin. Liiton kotisivujen tapahtumakalenterista löydät tiedot muun muassa aluejärjestöjen ja nuorten omista tilaisuuksista.

Toukokuussa otamme kaikille jäsenille avoimen varaslähdön unelmien liikuntapäivään. Kesäkuussa voit tulla perheesi kanssa Vierumälle Amazing Raceen. Ja syyskuussa koittaa jälleen jäsenristeily Tukholmaan.

Niin, mitä muuten vastasin työsuojeluvaltuutettujen kysmykseen, mikä on parasta työssäni. Parasta työssäni ovat ihmiset ja kohtaamiset. Niissä syntyy huikea tunne, kun löydämme yhteyden ja voin auttaa juuri sinua.

Kirsi
Kirjoittaja on Vakuutusväen Liiton toiminnanjohtaja