Pohjantähti aloittaa mittavat yt-neuvottelut

Pohjantähti pudotti tänään yt-pommin. Ensi viikolla alkavien yt-neuvottelujen piirissä on noin kolme neljästä yhtiön työntekijästä eli yhteensä 250 henkilöä henkilö- ja yritysasiakasliiketoimintayksiköissä sekä vakuutus- ja korvauspalveluissa. 

Yhtiön mukaan mittavia muutoksia kohdistuu noin 110 työntekijään. Muutoksia on tulossa organisaatiorakenteisiin, työnkuviin ja työskentelytapoihin. Toimitusjohtaja Aki Kiiliäisen mukaan todennäköisesti tulossa on myös henkilöstövähennyksiä. Siihen hän ei ota kantaa, kuinka paljon väkeä ollaan vähentämässä. Hänen mukaansa tavoitteena ovat parin miljoonan säästöt.

Yt-uutinen yllätti henkilöstön täysin. Monen työntekijän on vaikea ymmärtää sitä, mistä yhtiössä olisi enää varaa vähentää väkeä. Määräaikaisuuksia ei ole jatkettu ja tekijöistä on ollut pikemminkin vajetta kuin ylitarjontaa. 

– Shokkina tämä tuli henkilöstölle, pääluottamusmies Arto Puolakka kuvailee tunnelmia.

Puolakka on huolissaan henkilöstön jaksamisesta. Parin viime vuoden aikana yhtiö on ollut niin Finanssivalvonnan, poliisin kuin valtakunnansyyttäjänkin luupin alla ylimääräisen yhtiökokouksen tapahtumien takia. Kaiken tämän myllerryksen keskellä henkilöstö on tehnyt työtään ja pitänyt asiakkaista hyvää huolta. Nyt henkilöstön venyminen palkitaan yt-neuvotteluilla, jotka päättynevät juuri joulun alla.