Pohjantähti vähentää kovalla kädellä

Vakuutusyhtiö Pohjantähti vähentää rajusti väkeä. Yt-neuvottelujen seurauksena vähintään  30 henkilön työsuhde on päättymässä. Määrä on iso, sillä Pohjantähdessä on työskentelee hieman yli 300 työntekijää.

Vähennysten lisäksi Pohjantähti myllää organisaatiotaan. Osa nykyisistä työtehtävistä päättyy ja niiden tilalle tulee 50 uutta työtehtävää. Yhtiön mukaan osaajia uusiin tehtäviin etsitään ensisijaisesti yhtiön sisältä. 

Vakuutusväen Liiton puheenjohtaja Liisa Halme paheksuu Pohjantähden toimintaa. Hän  vaatii vastuullista johtamista ja Pohjantähteä turvaamaan työpaikat. 

 – Henkilöstön osaamiseen on panostettava, jotta osaaminen ja uudet työtehtävät kohtaavat ja nykyiset työntekijät voivat sijoittua uusiin tehtäviin, Liisa Halme vaatii.

Halme on hyvin huolissaan henkilöstön jaksamisesta. Vähennysuutinen tulee todella ikävään aikaa, juuri joulun kynnyksellä. 

– Miksi yt-neuvottelut piti ajoittaa päättymään juuri ennen joulua, jolloin esimerkiksi työterveydenhuollon apua on hankalampi saada, Halme kysyy. 

Myös pääluottamusmies Arto Puolakka on erittäin huolissaan henkilöstön hyvinvoinnin suhteen. 

– Miten jäljelle jäävä porukka jaksaa, kun työt eivät vähene ja muutokset organisaatiossa ovat niin suuria, Puolakka sanoo. 

Pohjantähden henkilöstö on ollut muutenkin kovilla.  Parin viime vuoden aikana yhtiö on ollut niin Finanssivalvonnan, poliisin kuin valtakunnansyyttäjänkin luupin alla ylimääräisen yhtiökokouksen tapahtumien takia. Kaiken tämän myllerryksen keskellä henkilöstö on tehnyt työtään ja pitänyt asiakkaista hyvää huolta. 

-Tämäkö on kiitos hyvästä työstä, Halme kysyy.