Puhu rohkeasti palkasta

Palkkakeskusteluihin kannattaa valmistua huolella, sanovat Merja Koistinen, Jenni Kotiranta ja Lotta Rosenqvist.

Vakuutusalan henkilöstö keskustelee paljon. On kehityskeskusteluja, tulos- ja tavoitekeskusteluja, suoriutumisen arviointikeskusteluja, perehdytyskeskusteluja ja vielä palkkakeskusteluja. Osa työnantajista pyrkii yhdistelemään keskusteluja, joten aina ei ole niin selvää, mistä kussakin keskustelussa on kyse.

Palkkakeskustelu on aivan erityisessä asemassa muihin keskusteluihin verrattuna. Siellä jokainen pääsee puhumaan palkasta oman esimiehensä kanssa ja onnistuminen tuntuu suoraan tilillä.

Koulutuksesta hyötyvät kaikki

Palkasta puhuminen ei ole välttämättä helppoa eikä päteviä perusteluja tahdo aina löytyä. Liiton aktiivit Lotta Rosenqvist, Jenni Kotiranta ja Merja Koistinen korostavat koulutuksen merkitystä.

Viimeksi palkkakeskustelut on käyty kuusi vuotta sitten. Sen jälkeen alalle on tullut paljon uusia ihmisiä, joilla ei ole kokemusta palkkakeskusteluista. Eikä kertaus ole pahasta muillekaan.

– Edellisestä kerrasta on niin kauan, että varmasti kaikkien pitää palautella asioita mieleen, Jenni Kotiranta hymyilee.

Ole aktiivinen ja rohkea

VvL:n jäsenet saavat etumatkaa muihin verrattuna, sillä heille on luvassa verkon välityksellä koulutusta ja palkkakeskustelua käsitteleviä uutiskirjeitä. Jäsenet pääsevät myös nettisivuille, joille on kasattu palkkakeskustelumateriaalia. Eikä pidä unohtaa omalla työpaikalla olevaa työelämän tietopankkia, omaa luottamusmiestä, jolta saa arvokkaita vinkkejä.

– Suurin toiveeni on, että kaikki valmistautuvat hyvin, Koistinen sanoo.

Samoilla linjoilla ovat myös Jenni Kotiranta ja Lotta Rosenqvist. Menestys on pitkälti omasta asenteesta ja valmistautumisesta kiinni. Esimies ei välttämättä korotusta tyrkytä, jos sitä ei itse osaa pyytää ja perustella hyvin.

Kolikot vaihtuivat kymppeihin

Erona aiempaan on myös se, että tällä kertaa jaossa on hieman enemmän rahaa kuin viimekertaisissa kolikkokeskusteluissa. Nyt palkkakeskustelujen perusteella jaossa on 1,4 prosentin korotuserä. Joku voi saada sen prosentin tuplana tai vieläkin tuntuvampana.

Merja Koistinen toivoo tämän motivoivan hyvään valmisteluun. Viime kierroksella korotusvara oli niin pieni, ettei se kannustanut kaikkia valmistautumaan.
– Jotkut menivät valmistautumatta ja jäivät nollille, Merja Koistinen muistelee.

Aktiivit toivovat myös aikaa palkkakeskusteluruljanssin pyörittämiseen. Ensin pitää elvyttää palkkakeskustelutyöryhmä ja sen jälkeen vasta voidaan ryhtyä hommiin yhtiötasolla.

– Palkkakeskustelujen ajatus on ainakin kaunis, toivottavasti sitä on myös toteutus, Jenni Kotiranta sanoo.

Satu Lehmuskoski
Kuva Mauri Helenius