Riemua ja rentoa meininkiä

Hymyjä, halauksia ja hyvää tuulta, niistä oli Vakuutusväen jäsenristeily tehty. Liiton risteily keräsi syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna kuutisensataa jäsentä meritunnelmiin.

Tällä kertaa risteilyllä oli mukana myös eläkeläisjäseniä ja työttömiä jäseniä. Laivalla nähtiin paljon lämminhenkisiä kohtaamisia, kun entiset työkaverit tapasivat toisiaan ja päivittivät kuulumisia.

Erityispiirteet eduksi

Risteilyn pääesiintyjä André Noël Chaker hurmasi kuulijat esityksellään. Kanadanranskalainen huippupuhuja ja lakimies todisti omalla esimerkillään, miten voi kääntää omat erityispiirteensä vahvuuksiksi ja positiiviseksi ainutlaatuisuudeksi. Chakerin esimerkit rohkaisivat kuulijoita haastamaan itseään muuttuvaa työelämää varten. Kuulijat poistuivat laivan auditoriosta hyvää tuulta hyristen ja arvokkaita oivalluksia mielessään.

Hymyt olivat herkässä VvL:n pisteessä, kun voittajat tulivat lunastamaan arpajaispalkintojaan. Osanottajien kesken arvottiin esimerkiksi lahjakortteja, Marimekon pusseja, jumppakasseja ja termosmukeja. VvL-sateenvarjot olivat yksi arpajaisten hittituote syyssäitä silmällä pitäen. Eikä kenenkään tarvinnut poistua tyhjin käsin, sillä makea lohdutuspalkinto löytyi kaikille kävijöille.

Kova kuhina kävi myös liiton yhteistyökumppanien neuvontapisteillä, joilla vastauksia sai niin koulutusta, työttömyysturvaa kuin omaa vakuutusturvaakin koskeviin kysymyksiin. Samoin tarjolla oli ajankohtaista asiaa PHT:n terveyttä ja hyvinvointia tukevista jaksoista.

Tungos siirtyi illan suussa yökerhon ja diskon tanssilattioille, jotka liiton jäsenet ottivat omakseen. Hauskaa oli ja väki viihtyi pikkutunneille saakka.

Tukholma kaikilla herkuilla

Tukholmassa tekemistä oli tarjolla moneen makuun. Osa helli makuhermojaan katuruokafestivaaleilla, joilla maukasta välipalaa löytyi moneen makuun ennen illan buffet-ruokailuita.

Monen matka kulki valokuvataiteen pariin. Rannan tuntumassa sijaitseva valokuvataiteen museo Fotografiska oli monen osallistujan vierailulistalla.
Lisäksi shoppailijoita vaelsi tasaisena virtana kohti keskustaa. Moni palasi sieltä laivalle kassi täynnä tuliaisia.

Keskustassa oli myös urheilujuhlan tuntua, sillä samana päivänä juostiin Tukholman maraton.

– Harmi, että lenkkarit jäivät kotiin. Olisihan siellä voinut kipaista vaikka puolimaratonin, eräs osanottaja totesi pilke silmäkulmassa.

Edes Tukholman oikutteleva syyssää sadekuuroineen ei latistanut tunnelmaa.

– Tulipa päivän suihku hoidettua päiväkävelyllä, vettä valuva risteilyvieras totesi hyväntuulisesti.

Jäsenristeily keräsi paljon kiitosta osallistujilta. Tänäkin vuonna monen suusta kuului toive, että ensi vuonna uudestaan.

Satu Lehmuskoski
Kuvat Mauri Helenius