Suostuisitko sinä?

Miltä kuulostaa, jos työviikkosi olisi seuraavanlainen? Alkuviikosta tekisit nelituntista päivää, pitäisit vapaat keskellä viikkoa ja lauantaina ja sunnuntaina painaisit töitä 10 tuntia iltavuorossa? Suostuisitko sinä, että sinut pakotettaisiin jatkuvaan viikonlopputyöhön, johon et voisi itse vaikuttaa?

Suostuisitko siihen, että työviikkosi voisi olla toinen toisensa perään kuin veikkausrivi, jossa työvuoroja olisi laitettu 1 x 2 -menetelmällä miten sattuu arkipäiville ja viikonlopulle. Etkä voisi itse vaikuttaa siihen, minkälainen rivi milloinkin ulos työnantajan arvontakoneesta pullahtaisi. Et voisi sopia viikonlopuksi ystävien tapaamista etkä muita omia juttuja, koska viikonlopun työvuoro olisi odottamassa?

Minä en suostuisi. Liiton puheenjohtajana en voi suostua siihen, että työnantaja yrittää pakottaa alan työntekijät työskentelemään maanantaista sunnuntaihin 4-10 tuntia päivässä.

Suostuisin siihen, että viikonlopputyöstä voitaisiin neuvotella ja tehdä paikallinen sopimus. Silloin vapaaehtoiset voisivat tehdä viikonlopputyötä, jos se heidän elämäntilanteeseensa sopisi. Mutta siihen en suostu, että kaikki pakotetaan työnantajan sanelulla työskentelemään sunnuntaisin.

Lissu
Kirjoittaja on Vakuutusväen Liiton puheenjohtaja

#suostuisitkosinä