Synkkä alkuvuosi vakuutusalalla

Vakuutusalan keväässä on ollut paljon varjoja. Monessa yhtiöissä on käyty yt-neuvotteluja, joiden seurauksena toista sataa alan ammattilaista on menettänyt työnsä. Työpaikkansa puolesta on joutunut pelkäämään yli 2000 alan työntekijää kevään aikana.

Tylyin linja on ollut Fenniassa, joka yhdistyi äskettäin Folksamin kanssa. Sieltä 95 työntekijää joutuu lähtemään yt-neuvottelujen päätteeksi.  Poikkeuksellisen kylmäksi kyydin tekee se, että tukipaketteja ei ole tarjolla ja osalla työvelvoite jatkuu loppuun saakka. Kaikki mehut halutaan saada irti työntekijöistä ennen poispotkimista.

Fennia, jarruta ja mieti

Fennian henkilöstö on hyvin huolissaan siitä, miten töistä selvitään jatkossa. Jonoja on eivätkä kahden eri yhtiön järjestelmät keskustele vielä keskenään. Konversioita pitää tehdä ja kesälomakausikin painaa päälle. Työn määrän ja sen tekijöiden yhtälö tuntuu mahdottomalta.

– Mistä ihmisiä enää vähennetään, pääluottamusmiehet Taanja Sundberg ja Mia-Ellen Lauronen kysyvät huolissaan.

Ilman irtisanomisiakin ovat yhtiön ovet käyneet tiuhaan tahtiin. Yhtiöstä on lähtenyt oma-aloitteisesti noin 60 työntekijää, mitä ei kuitenkaan huomioitu esimerkiksi yt-neuvottelujen irtisanomismäärissä.

Henkilöstö toivoo, että työnantaja pysähtyisi miettimään, miten työt saadaan hoidettua. Jo tähän mennessä monet ovat paiskineet paljon ylitöitä, ne eivät ole ratkaisu tilanteeseen. Työntekijät luonnehtivat jäljelle jäävien työtaakkaa kohtuuttomaksi.

Tunnelma on synkkä ja luottamus Fenniaan on olematonta. Työpaikan menettämisen uhka on ilmassa.

Yt-sanelua Turvassa

Tänä keväänä myös Turva on liittynyt yt-neuvotteluja käyvien yhtiöiden joukkoon. Konttoreista on vähennetty väkeä ja esimiesporrasta myllerretty. Myös myyntiorganisaatiota on laitettu uuteen uskoon.

Henkilöstö on tyrmistynyt yhtiön toiminnasta. Yt-neuvottelut tulivat täytenä yllätyksenä ja niiden käymistä kuvataan näennäiseksi, nopeutetuksi ja kiireiseksi. Käytännössä työnantaja on vain sanellut tahtonsa.

Tällainen toiminta ihmetyttää yhtiössä, jonka asiakkaita ovat monet ammattiliitot. Lisäksi sen hallintoneuvostossa istuu ay-liikkeen edustajia. Suutarin lapsen kuuluisat kengät tuntuvat olevan kateissa Turvassa.

Paraneeko henkilökokemus yt-neuvotteluilla?

Työeläkeyhtiö Ilmarinen on niin ikään vähentänyt väkeä. 18 työntekijää joutui lähtemään tänä keväänä Eteran ja Ilmarisen yhdistymisen peruja olevien yt-neuvottelujen seurauksena.

Vain viikko sen jälkeen yhtiö aloitti uudet yt-neuvottelut 90 työpaikan vähentämiseksi. Tosin yhtiö arvioi vähennysten jäävän pienemmiksi, koska samaan aikaan avautuu uusia tai muuttuneita tehtäviä.

Tunnelmat uusimman yt-uutisen jälkeen olivat tyrmistyneet.
Henkilöstö ehti juuri hengähtää edellisten vähennysten jälkeen, kun he joutuvat jälleen pelkäämään työpaikkansa puolesta.

Vähennyksiä perustellaan organisaatiouudistuksella. Yhtiön tavoitteena on parantaa asiakas- ja henkilöstökokemusta.

– Henkilöstökokemusta eivät paranna yt-neuvottelut ja jatkuva epävarmuus tulevaisuudesta. On varmasti tehokkaampiakin tapoja parantaa henkilöstökokemusta, Vakuutusväen Liiton puheenjohtaja Liisa Halme sanoo.

Valtaosa työllistyi OP:ssa

OP:n keskusyhteisökonsernin yt-neuvottelujen lopputulos varmistui alkuvuodesta. Massiiviset, 700 henkilöä koskeneet yt-neuvottelut päättyivät valtaosan kohdalta hyvin. Lähes 600 henkilöä löysi uuden työpaikan OP:n sisältä.

Irtisanottavien määrän on arvioitu jäävän noin pariinkymmeneen henkilöön keskusyhteisötasolla.  Noin 80 henkilöä päätyi tukipakettiin. Heidän joukossaan oli muutama vakuutuspuolen työntekijä.