Usein kysyttyä liittofuusiosta

Vakuutusväen Liitto on yhdistymässä Ammattiliitto Pron kanssa ensi vuoden alussa. Tältä palstalta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin liittojen yhdistymisestä. Jos et löydä täältä vastausta, laita sähköpostia osoitteeseen info@vvl.fi, niin vastaamme kysymykseesi.

Löydät tältä sivulta tietoa
jäsenyydestä
jäseneduista
jäsenpalveluista
jäsenyhdistyksestä
opiskelija- ja eläkeläisjäsenyydestä
Pro-liitosta
tapahtumista
työpaikoista
työttömyyskassan jäsenyydestä
ura- ja hyvinvointipalveluista
yksityiselämän lakineuvonnasta

Mitä minun pitää tehdä, että pääsen Pron jäseneksi vuoden vaihteessa?
Sinun ei tarvitse tehdä mitään, vaan VvL hoitaa jäsenyyden siirron puolestasi.

Kuinka iso on Pron jäsenmaksu?
Pron edustajisto päättää asiasta 13.-14.11. Vuonna 2020 jäsenmaksu on ollut 1,25 prosenttia veronalaisesta tulosta, kuitenkin korkeintaan 49 euroa / kk.

Mitä saan jäsenmaksulla?
Saat kattavan neuvonta- ja jäsenpalvelun työsuhteeseen liittyvissä asioissa sekä lukuisia rahanarvoisia etuja. Voit osallistua esimerkiksi koulutuksiin ja seminaareihin, jotka auttavat sinua menestymään työelämässä. Koulutuksen avulla voit esimerkiksi kehittää esimiestaitojasi ja itsesi johtamista. Lisäksi saat vinkkejä hyvinvointiin ja jaksamiseen.

Mistä saan ensi vuonna apua, jos työpaikalla on ongelmia?
Oma luottamusmies on apunasi edelleen. Hänen lisäkseen sinua palvelee Pron työsuhdeneuvontapuhelin joka arkipäivä klo 8.30 – 16 ja Pron aluetoimistojen asiamiehet. Kaiken kaikkiaan käytettävissäsi on yli 90 asiantuntijaa lakimiehistä jäsenpalvelun asiantuntijoihin sekä työympäristöön ja sosiaaliturvaan erikoistuneihin asiantuntijoihin. 

Saanko uuden jäsenkortin?
Kyllä, saat uuden jäsenkortin alkuvuodesta. Samalla saat jäsennumerosi, joka on avain Pron jäsenetuihin. 

Tarjoaako Pro matkustajavakuutusta jäsenilleen?
Pro on vakuuttanut jäsenensä vapaa-ajan matkustaja- ja tapaturmavakuutuksella, joka on voimassa kaikkialla maailmassa. Matkustajavakuutus kattaa mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapsesi ja lapsenlapsesi. Muista vakuutuseduista löydät tietoa täältä

Ketkä voivat olla Pron jäseniä?
Jos työskentelet esimies-, asiantuntija- tai toimihenkilötehtävissä vakuutusalalla, olet tervetullut Pron jäseneksi.

Entä jos en halua siirtyä Prohon?
Saat asiaa koskevan kirjeen postitse marraskuussa. Sinun tulee ilmoittaa asiasta kirjallisesti jasenrekisteri@vvl.fi 7.12. mennessä. Lisäksi sinun tulee itse irtisanoa työnantajalle toimittamasi jäsenmaksun perintäsopimus.

Mitä tapahtuu Vakuutusväki-lehdelle?
Vakuutusväki-lehden ilmestyminen lakkaa tämän vuoden lopussa, mutta ei syytä huoleen. Pron viestintä tarjoaa kattavat palvelut ja vuolaan uutisvirran jäsenille. Verkkolehti Prostoori kertoo ajankohtaiset uutiset, tarjoaa kiinnostavia henkilöhaastatteluja ja kertoo  työelämän ilmiöistä. Lisäksi ajankohtaista tietoa saa uutiskirjeestä ja liiton kotisivuilta. Monipuolisen videotarjonnan löydät ProTV:stä ja Pron Youtube-kanavalta.

Mitä työttömyysturvalle tapahtuu?
Työttömyysturva jatkuu katkeamattomana fuusiosta huolimatta. Tiedotamme kassanvaihdosta myöhemmin.

Mihin yhdistykseen kuulun jatkossa?
Yhdistys ei vaihdu, vaan jatkat jäsenenä samassa yhdistyksessä kuin nytkin. Tukenasi ovat tutut jäsenyhdistyksesi toimijat kuin aiemminkin. 

Muuttuuko jäsenyhdistyksen rooli yhdistymisen myötä?
Ei muutu. Yhdistyksillä on jatkossakin oma erityinen tehtävänsä vakuutusalan edunvalvonnassa. Ne esimerkiksi neuvottelevat paikalliset sopimukset työpaikkatasolla.

Mistä löydän tietoa Pron jäseneduista?
Prolla on jäsenetuja joka lähtöön. Tieto niistä löydät parhaiten Pron kotisivuilta.

Onko Prolla lomakohteita kotimaassa?
Prolla on paljon lomakohteita eri puolella Suomea aina Kustavista Kittilään. Tarjolla on niin Holiday Clubin lomaviikko-osakkeita kuin liiton omia lomapaikkojakin. Lomapaikkatarjontaan voit tutustua tarkemmin täällä.

Mistä löydän tietoa Pron koulutuksista ja tapahtumista?
Pron koulutukset ja tapahtumat löydät tapahtumakalenterista, jonka kautta voit myös ilmoittautua niihin ensi vuonna.

Miten saan kaikki liiton palvelut kerralla mukaan?
Kun lataat Pron mobiilisovelluksen, sähköinen jäsenkortti ja matkavakuutuskortti ova aina mukanasi. Sieltä löytyvät kaikki jäsenedut, oma työehtosopimus sekä luottamusmiehen yhteystiedot. Sovellus toimii älypuhelimella ja tabletilla.
Kirjautumista varten tarvitset Pron jäsennumeron. Etsi puhelimesi sovelluskaupasta appi hakusanalla Ammattiliitto Pro ja lataa maksuton sovellus. 

Onko Prolla urapalveluita?
Kyllä on. Pro Noste tarjoaa käyttöösi henkilökohtaisen uravalmentajan, jolta saat vinkkejä, konkreettisia neuvoja ja tukea työurasi eri vaiheissa. Voit keskustella eri aiheista, kuten  osaamisesi parantamisesta, työn ja muun elämäsi yhteensovittamisesta tai henkisen hyvinvointisi ylläpitämisestä. Voit myös pyytää sparrausta kehityskeskusteluusi tai työhakemuksesi laadintaan ja tarkastuttaa CV:si.

Saanko Prosta apua myös yksityiselämän oikeudellisissa kysymyksissä?
Pron jäsenet saavat maksutonta luottamuksellista puhelinneuvontaa myös yksityiselämään kuuluvissa oikeudellisissa kysymyksissä. Neuvoja voi kysyä myös yksityiselämän lakiasioissa, jos vaikkapa perintö- tai asuntokauppa-asiat mietityttävät.  Neuvontapalvelu koskee myös samassa taloudessa asuvia perheenjäseniä.

Suunnittelen uran vaihtoa, saanko siihen Prosta apua?
Työpaikkatutka auttaa siinä vaiheessa, jos mielessäsi on työpaikan vaihto tai suuntaaminen uusille urille. Työpaikkatutka yhdistää tiedon jäsenten osaamisesta Duunitorin laajaan työpaikkatarjontaan.

Paljonko Prossa on jäseniä?
Jäseniä 120 000, joista työmarkkinoilla 90 000. Jäsenistöstä naisia on 54,5 % ja miehiä 45,5 %. Jäsenten keski-ikä 48 vuotta. 

Onko Prossa opiskelijajäseniä?
Kyllä on. Prohon kannattaa liittyä jo opiskeluaikana: opiskelijajäsenyys on maksuton ja saat samat edut kuin muutkin jäsenet.

Onko Prossa toimintaa eläkeläisille?
On toki. Pro Seniorit toimii eläkkeellä olevien toimihenkilöiden valtakunnallisena etujärjestönä. Se pyrkii ylläpitämään ja edistämään jäsentensä henkistä ja fyysistä virkistys- ja harrastustoimintaa paikalliskerhojen kautta.

Minkälaisia etuja eläkeläisjäsenille on?
Eläkeläisille on tarjolla paljon etuja. Tietoa eläkeläisten jäseneduista löydät täältä

Onko Pro puoluepoliittisesti sitoutunut?
Ei ole, Pro on poliittisesti sitoutumaton.

Mihin keskusjärjestöön Pro kuuluu?
Pro kuuluu samaan keskusjärjestöön kuin VvL:kin eli STTK:hon. 

Miksi VvL ja Pro fuusioituvat?
Nykyistä laajempi jäsenpohja vahvistaa vakuutusalan edunvalvontaa ja vaikutusmahdollisuuksia. Alan edunvalvonta keskittyy samaan paikkaan muun finanssisektorin edunvalvonnan kanssa. Edunvalvonnan keskittäminen vahvistaa alakohtaista neuvottelu- ja sopimustoimintaa. Jäsenten saamat yksilölliset palvelut paranevat.