Vahvasti kohti ensi vuotta

Olemme kaikki VvL:ssä työelämän uudistajia. Vakuutusala on ja tulee varmasti tulevinakin vuosina olemaan kovatahtisessa murroksessa. Paljon mullistavia muutoksia on tapahtunut jokaisessa yhtiössä, esimerkiksi monen uusi työkaveri on jo robotti. Tämä kaikki vaatii meiltä jokaiselta uudistumisen halua, kykyä sopeutua muutoksiin.

VvL on rohkea uudistaja. Tänä vuonna meillä on ollut esimerkiksi mielenkiintoinen selvityshanke mahdollisista uusista yhteistyökuvioista kahden ammattiliiton eli ammattiliitto Nousun ja Kelan toimihenkilöiden kanssa.

Tällä kertaa maali ei ollut sama. Olimme valmiimpia uuden, modernin ammattiliiton rakentamiseen kuin muut. Mutta emme anna sen hidastaa vaan rakennamme innolla monipuolista ja tulevaisuuteen suuntaavaa vuotta.

Tuleva vuosi täynnä tapahtumia

Vakuutusväen Liitto on tulevana vuonna täynnä mahdollisuuksia jäsenillemme: on webinaareja mielenkiintoisista aiheista, tarjolla työelämän sankaruutta, edunvalvontaa neuvottelujen myötä, leikkimielistä kilpailua ja yhdessäoloa perheiden kanssa, luotettavaa jäsenpalvelua ja paljon muuta.

Oman alan liitto luo yhden ison vaikuttajan, meidät kaikki yhdessä. Meitä kuunnellaan ja olemme päässeet vaikuttamaan lainsäädäntöön asiantuntijaroolissa. Meillä on myös tieto työn muutoksesta ja arjesta työpaikoilta.

Seura ei ole yhtään hullumpaa, oikeastaan ihan parasta. Miksi et kertoisi siitä työpaikalla myös heille, jotka eivät vielä kuulu meihin.

Kaikki on meille mahdollista

Halusimme ydinviestin VvL:lle, joka kuvaisi sitä mitä mielestämme olemme ja mitä ehdottomasti haluamme olla. Teimme työtä viestintätoimiston kanssa ja valitsimme ehkä jo tässä esiin tulleita merkitseviä sanoja: rohkea työelämän uudistaja. Saa siis olla rohkea, ääntä pitää käyttää yhtiöissä, vaikuttamisessa, mielipiteen muodostuksessa.

On fiksua olla uudistaja. Työelämässä vaikutetaan parhaiten etsimällä yhteisesti hyviä ratkaisuja, pitäen mielessä työntekijöiden edunvalvonta. Laiturilla seisomalla ei vaikuteta.
Olemme saaneet henkilöstön edustajiemme kautta useita hyviä paikallisia sopimuksia neuvoteltua.

Vuosi 2019 on varmasti työtä ja puurtamista. Mutta tällä porukalla odotan sitä innolla, niin paljon huippujuttuja on tulossa!

Lissu
Kirjoittaja on Vakuutusväen Liiton puheenjohtaja