Vakuutusalan vaikuttajat pohtivat tulevaisuutta

Vakuutusalan seminaari täytti Ilmarisen auditorion.

Liiton tulevaisuusseminaari veti auditorion täyteen Ilmarisessa. Paikalla oli yli 150 vakuutusalan edustajaa, mukana oli työnantajien kuin työntekijöidenkin
edustajia sekä muita työelämän kärkinimiä. Päivän punaisia lankoja olivat työn muutos, osaamisen kehittäminen ja henkilöstön jaksaminen.

Kaikkien esityksissä nousi vahvasti esiin työelämän muutos ja siihen sopeutuminen. OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen korosti osaamisen merkitystä ja työntekijän vastuuta uuden oppimisessa. Uutta työtä syntyy koko ajan ja yhtiöiden pitää pysyä kehityksessä mukana.

– Osaamisen uudistaminen tulee olemaan yhtiöiden kriittinen menestystekijä tulevaisuudessa, Karhinen totesi.

Osaamisesta oli huolissaan myös Finanssialan valvoja, johtaja Anneli Tuominen, sillä EU-tason sääntely luo yhä kovempia osaamisvaateita henkilöstölle.

– Henkilöstön kouluttamisesta ja osaamisen varmistamisesta ei kerta kaikkiaan voida tinkiä, Tuominen korosti.

Samoilla linjoilla olivat myös VvL:n puheenjohtaja Liisa Halme ja STTK:n puheenjohtaja Antti Palola. Työnantajien ja -tekijöiden edustajien todettiinolevan liki liikuttavan yksimielisiä osaamisen kehittämisen tärkeydestä.

– Nyt tarvitaan vain tekoja työpaikoille, Liisa Halme tiivisti.

Uteliaisuutta ja hyvinvointia yhtiöihin

Tekoja toivoi myös Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio. Tulevaisuuden työntekijöiden pitää johtaa itseään yhä taitavammin ja toimia entistä paremmin kollegoiden kanssa.

– Autetaan työkavereita saavuttamaan tähtihetkiä työpaikoilla, Ritakallio kannusti.

Lisäksi uusiin asioihin pitää suhtautua uteliaasti. Näistä elementeistä saadaan menestystarinoita työpaikalle.

Ritakallio ei kuitenkaan sysännyt vastuuta menestyksestä vain työntekijöiden harteille. Hän korosti, että kaiken takana on hyvä johtaminen ja työkyvyn ylläpito. Työntekijä ja työkyky ovat oivallisia sijoituskohteina, onhan tuotto kuusinkertainen.

– On työnantajan etu, että työntekijä tulee töihin virkeänä ja lähtee sieltä virkeänä.

Samoilla linjoilla oli myös Turvan toimitusjohtaja Minna Metsälä.

– Ihminen on parhaimmillaan silloin, kun voi hyvin.

Metsälä korosti myös avoimen yhteistyön ja yhdessä tekemisen merkitystä. Kaikkia tarvitaan ja erilaiset näkökulmat täydentävät toisiaan.

– Me johtajat näemme maailman omien lasiemme läpi, mutta luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut osaavat kertoa, miten asiat oikeasti ovat.

Avoimuuden puolesta puhui myös valtakunnansovittelija Minna Helle, joka kannusti rehellisyyteen ja luottamukseen niin työpaikoilla kuin sopimustoiminnassakin. Omista olettamuksista ja epäluuloista pitäisi päästää irti, jotta uusia ratkaisuja voi syntyä. Myös ikävistä asioista pitää pystyä puhumaan.

– Jutut voivat olla vaikeita, mutta kun ne kerrotaan rehellisesti, on helpompi luottaa, Helle korosti.

Pitää voida kehittyä ja edetä

STTK-Opiskelijoiden puheenjohtaja Emma Koskimaa toi seminaariväelle nuorten terveiset. Koskimaan mukaan nuoret eivät edellytä työelämältä ihmeitä. Työn pitää olla merkityksellistä ja palkan pitää olla riittävä, miljoona-autoja sillä ei tarvitse voida ostella.

Pysyvyyden kannalta tärkeää on, että nuori voi tehdä mielekästä työtä ja oppia uutta.

– Työpaikalla pitää olla mahdollisuus edetä ja kehittyä, Emma Koskimaa tiivisti nuorten odotuksia.

Tulevaisuus tehtiin myös hyvin todentuntuiseksi. OP-ryhmän johtaja Anders Stenbäck vei kuulijat tulevaisuuden maailmaan, jossa vakuutus otetaan ja korvaus haetaan kädenkäänteessä kännykällä.

– Tämä kirittää meitä miettimään uusia ratkaisuja, Stenbäck totesi.

Satu Lehmuskoski
Kuva Mauri Helenius