Vakuutustutkinto antaa tietoa ja nostaa palkkaa

Vakuutusalan työntekijöillä on mitä erilaisimpia koulutustaustoja. Alan töissä on niin insinöörejä, sairaanhoitajia kuin teologejakin. On pariksi vuodeksi piipahtamaan tulleita, jotka ovat alaan tutustuttuaan tehneet pitkän ja ansiokkaan uran vakuutusten parissa.

Eri taustoilla tulleita ihmisiä yhdistää usein yksi asia, Vakuutustutkinto eli tuttavallisemmin VTS. Sen suorittaa vuosittain noin 60-70 alan ammattilaista. Tutkinto antaa tujun tietopaketin tekijälleen ja tuleepa siitä pysyvä palkankorotuskin tilinauhaan.

Työnantajat arvostavat vakuutustutkintoa

Tutkinnon arvostuksesta ja tärkeydestä kertoo myös se, että monet työnantajat maksavat sen työntekijöilleen. Lisäksi työnantajat saattavat hankkia tenttikirjoja lainattavaksi tai antaa vapaapäiviä lukemista varten.

Joissain yhtiöissä voi olla tutkintoa suorittaville omia mentoreita tai lukuryhmiä, joissa ryhmäpaine auttaa sopivasti eteenpäin.

Perinteikäs tutkinto on tiukasti kiinni ajassa. Vakuutusalan asiantuntijoita on mukana VTS-tutkinnon työryhmässä, millä varmistetaan se, että tutkinto vastaa muuttuvan työelämän tarpeita.

VTS-tutkintoa on kehitetty viime vuosina yhä opiskelijaystävällisempään suuntaan. Koko tutkinnon voi nykyään suorittaa joustavasti verkkotentteinä.

Tutkinto koostuu neljän yhteisen ja neljän valinnaisen aineen suorituksesta eli kahdeksasta tentistä. Kaikille yhteisiä aiheita ovat riskienhallinta, vakuutusoppi, vakuutustalous sekä vakuutusten markkinointi ja asiakaspalvelu.

Pakollisten osioiden lisäksi osallistuja valitsee itselleen neljä valinnaista aihetta esimerkiksi omaisuuden vakuuttamisen, sosiaaliturvan, työeläke- tai työtapaturmavakuutuksen joukosta. Aikaa tutkinnon tekemiseen on kaksi vuotta.

Vakuutustutkinnon suorittaminen vaatii aikaa ja ahkerointia. Lukematta tenttien tiukoista monivalintatehtävistä ei pääse läpi.  Toisaalta urakasta saa itselleen paljon alan osaamista sekä 82 euron VTS-lisän tilipussiinsa kuukausittain.

Lue lisää
Vakuutusala on edelläkävijä
Koulutus on sydämen asia
Kuinka iso on VTS-lisä?