Vakuutusväen Liitto antoi lakkovaroituksen

Vakuutusväen Liitto on antanut tänään lakkovaroituksen. Alan työehtosopimusneuvotteluja on käyty yli kolme kuukautta eivätkä työnantajan esitykset ole muuttuneet lainkaan. Työnseisaukset ovat 18.-19.12. ja 28.- 29.12.

Työnantaja haluaa, että jatkossa työviikko on maanantaista sunnuntaihin. Työnantaja haluaa sanella yksipuolisesti sen, minä päivinä työtä tehdään ja kuinka monta tuntia työtä päivässä tehdään. Päivän pituus voisi vaihdella neljästä kymmeneen tuntiin.

Vakuutusväen Liiton puheenjohtaja Liisa Halme on tyrmistynyt uudenlaisesta  neuvottelukulttuurista, jossa ei haluta löytää yhteisymmärrystä vaan sanella asiat yksipuolisesti.

-Vallalla on villin lännen meininki. Työnantaja luulee voivansa tehdä mitä vaan ja teettää työtä milloin ja miten vaan.

Halme pitää työnantajapuolen toimintaa käsittämättömänä. Mahdollisuudet viikonlopputyöhön ovat jo vakuutusalalla. Asiasta voi sopia paikallisesti, jolloin työtä tekevät vapaaehtoiset työntekijät. Työnantajat eivät kuitenkaan ole tätä mahdollisuutta käyttäneet.

– Miksi nyt pitäisi pakottaa kaikki vakuutusalan pienipalkkaiset työntekijät viikonlopputyöhön, kun sopimalla löytyisi vapaaehtoisia tarvittaessa, Halme kysyy.