Vakuutusväki If pisti hyvän kiertämään

Merja Koistinen näytti mallia muille työntekijöille.

Vakuutusväki If tempaisi hyvän asian puolesta ja järjesti Ifin Espoon ja Turun toimipisteisiin verenluovutuskampanjan. Yhdistyksen väki haastoi henkilöstön luovuttamaan verta ja mukaan saatiin yli 150 rekisteröityä luovuttajaa.

Hankkeen puuhanainen, varapääluottamusmies Merja Koistinen on erittäin tyytyväinen tulokseen.
– Luovuttajien määrä ylitti kaikki odotukset, Koistinen iloitsee.

Kampanja oli hyvä esimerkki siitä, mitä hyvää yhdessä työpaikoilla voidaan tehdä. Työnantaja lähti hienosti kampanjaan mukaan ja työntekijät saivat käydä luovuttamassa verta työajalla. Yhtiö piti kampanjaa aktiivisesti esillä omassa sisäisessä tiedotuksessaan ja monet johtajat osallistuivat esimerkillisesti verenluovutukseen.  If piti myös huolta siitä, että työntekijät jaksoivat jatkaa töitä luovutuksen jälkeen ja tarjosi verenluovuttajille pientä purtavaa.

Totta kai tulin

Kampanja houkutteli mukaan paljon nuoria ja ensikertalaisia. Kesken työpäivän oli helppo piipahtaa luovuttamassa verta. Esimerkiksi Jani Saarinen tuli ensimmäistä kertaa verenluovutukseen.
– Vähän jännittää, Saarinen hymyili.

Verenluovutuksen vaivattomuus houkutteli Karelia Petäjäniemen paikalle. Petäjäniemi on uusi Vakuutusväki Ifin jäsen. Yhdistys saikin uuden jäsenen kiitokset siitä, että se järjestää myös tällaisia hyväntekeväisyystapahtumia.

Mukana oli myös monia konkareita. Thomas Rosenqvistille verenluovutus on tuttua puuhaa, luovutuskertoja on takana jo useita kymmeniä. Hänelle olikin itsestään selvää tulla luovuttamaan verta, kun tilaisuus tarjoutui työpaikalla.

Maaotteluhenkeä Espoon ja Turun välillä

Verta luovutettiin lähes maaotteluhengessä. Espoon ja Turun työntekijät kilpailivat pilke silmäkulmassa siitä, kummalla paikkakunnalla saadaan enemmän hyvää aikaan.
Edes pieni piikkikammo ei haitannut, kun tavoitteena oli saada suhteellisesti enemmän verta Espoosta kuin Turusta.

Lopputuloksissa voittivat kaikki, luovuttajia oli enemmän Turussa, mutta henkilöstömäärään suhteutettuna Espoo vei voiton. Todellisia voittajia ovat kuitenkin ne potilaat, joita saavat verta, kun sitä tarvitsevat.

Kokeilkaa muuallakin

Koistinen kannustaa myös muita liiton yhdistyksiä kokeilemaan verenluovutuskampanjaa. Järjestelyt hoituivat hyvin yhteistyössä SPR:n erittäin osaavan veripalvelun kanssa. Esimerkiksi Espoossa neuvotteluhuone muuttui näppärästi luovutuspisteeksi, jossa verta luovutettiin seitsemässä pisteessä.
– Hieno kampanja, saimme yhdessä paljon hyvää aikaan, Merja Koistinen iloitsee.

Satu Lehmuskoski
Kuva Mauri Helenius